ZAVRŠEN SASTANAK VUČIĆA SA BORELJOM I LAJČAKOM! Uskoro im se pridružuje i Aljbin Kurti!

Autor:

Vesti

26.06.2024

17:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Do dijaloga dolazi na poziv Borelja koji je uoči sastanaka rekao da će danas na sastancima u Briselu, sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerom privremenih prištinskih institucija razgovarati o narednim koracima ka implementaciji sporazuma i ponovio da dogovoreno mora da se sprovede.

ZAVRŠEN SASTANAK VUČIĆA SA BORELJOM I LAJČAKOM! Uskoro im se pridružuje i Aljbin Kurti!

Foto: printscreen/RTVPink

U Briselu je završen bilateralni sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa posrednicima EU - visokim predstavnikom EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozepom Boreljom i specijalnim izaslanikom EU za dijalog Miroslavom Lajčakom.

Sastanak je završen malo pre 17 časova, dok trilateralni sastanak Vučića, Borelja i Lajčaka sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem još nije počeo, javlja dopisnik Tanjuga.

Prethodno, predsednik Vučić je imao bilateralni sastanak sa Boreljom i Lajčakom, a posrednici EU sastali su se i sa Kurtijem. Do dijaloga dolazi na poziv Borelja koji je uoči sastanaka rekao da će danas na sastancima u Briselu, sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerom privremenih prištinskih institucija razgovarati o narednim koracima ka implementaciji sporazuma i ponovio da dogovoreno mora da se sprovede.

Prethodno predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je Beograd spreman da učestvuje u pronalaženju kompromisnih rešenja, ali da Priština to ne želi. "Od susreta sa Kurtijem ne očekujem ništa. Očekujem da će malo da viče i drami, kao i uvek. Borelja i Lajčaka ću pažljivo da saslušam, da razgovaram sa njima, borićemo se za interese našeg naroda", rekao je Vučić novinarima u Briselu uoči sastanka.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi u danas u jednodnevnoj radnoj poseti Briselu, tokom koje se odvojeno sastao i sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, evropskim komesarom za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varheljijem i generalnim direktorom Direktorijata Evropske komisije za susedstvo i pregovore o proširenju Gertom Janom Kopmanom. 

Posle tih sastanaka se obratio naciji, a šta je rekao pročitajte ovde.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading