NEBO NAD UKRAJINOM SEVALO CELE NOĆI! PVO tukao bez prestanka, Rusi krenuli iz TRI PRAVCA! Izvršili BRUTALNE udare!

Autor:

Svet

02.06.2024

08:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rusija je takođe gađala Harkovsku oblast raketom Iskander-K lansiranom sa Krima

NEBO NAD UKRAJINOM SEVALO CELE NOĆI! PVO tukao bez prestanka, Rusi krenuli iz TRI PRAVCA! Izvršili BRUTALNE udare!

Foto: Printscreen/Twitter/

Ukrajinska protivvazdušna odbrana (PVO) uspešno je presrela 24 od 25 jurišnih dronova koje je lansirala Rusija tokom protekle noći.

Ratno vazduhoplovstvo Ukrajine saopštilo je da su dronovi ispaljeni sa teritorije pod ruskom kontrolom, tačnije sa Krima i luke Primorsko-Ahtarsk na Azovskom moru, kao i iz Jejska u Krasnodarskom kraju, koji su na teritoriji same Rusije.

 

 

Presretanje dronova širom Ukrajine

Komandant ukrajinskih vazdušnih snaga, Mikola Oleščuk, istakao je da su avioni, rakete i jedinice za elektronsko ratovanje uspešno presreli dronove nad različitim oblastima Ukrajine, uključujući Mikolajivsku, Kirovohradsku, Odseku, Hersonsku, Kijevsku, Hmeljnicku, Dnjipropetrovsku i Vinicku oblast.

Važno je napomenuti da nema izveštaja o žrtvama, što predstavlja ključnu informaciju u ovoj situaciji.

Ruski napadi na Ukrajinu

Rusija je takođe gađala Harkovsku oblast raketom Iskander-K lansiranom sa Krima, kao i PVO raketom ispaljenom iz sistema S-300 raspoređenog u delu Donjecke oblasti koji je pod kontrolom Moskve.

Nije poznato da li su ove dve rakete oborene, što ostavlja prostor za dalje analize i razvoj situacije.

Ove akcije predstavljaju ozbiljan izazov i pokazuju napetost između Ukrajine i Rusije, a takođe naglašavaju važnost efikasne protivvazdušne odbrane.

S obzirom na geopolitički značaj ove situacije, pažnja svetske javnosti usmerena je ka daljem razvoju događaja u ovom regionu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading