KNEŽEVIĆ O NDH: Genocidirali su nas jer smo ih oslobađali, Jasenovac se pokušava predstaviti kao zabavno-kulturni kompleks

Autor:

Svet

28.06.2024

15:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Knežević je upitao šta su to Srbi uradili Hrvatima iz NDH kada su ih tako sistematski ubijali

KNEŽEVIĆ O NDH: Genocidirali su nas jer smo ih oslobađali, Jasenovac se pokušava predstaviti kao zabavno-kulturni kompleks

Foto: TANJUG/ZORAN ZESTIC

Milan Knežević

Poslanik DNP-a Milan Knežević kazao je na sednici Skupštine Crne Gore da je Rezolucija o genocidu o Jasenovcu obaveza prema prošlosti koja nas i dan danas proganja.

"Genocid o Jasenovcu se revitalizuje, a kvazi istoričari žrtve svake godine smanjuju. Jasenovac se pokušava predstaviti kao zabavno-kulturni kompleks gde su Srbi, Jevreji i Romi izvodili predsatve Šilera, prevodili Getea, a naša deca se vrtela na ringišpilu NDH i Trećeg rajha. Rezolucija je protiv ljudskog zla i večnog zaborava, što je mnogima bio cilj", tvrdi on, prenosi Borba.

Knežević je upitao šta su to Srbi uradili Hrvatima iz NDH kada su ih tako sistematski ubijali.

"Genocidirali su nas jer smo ih oslobađali. Onaj čije ime nosim poginuo je oslobađajuću Karlovac od Nemaca i ustaša u Drugom svetskom ratu. Poginuo kako bi potomci onih koje je oslobađao pisao grafite u Karlovcu 'Srbe na vrbe'", naveo je Knežević.

Podsetimo, obrazlažuću predlog Rezolucije o genocidu u Jasenovcu, predsednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić je kazao da je za koaliciju ZBCG i srpski narod jako važna.

“To je poziv na sećanje. Kada pogledamo unazad vidimo da nema bezgrešnih i nevinih. Ovde danas izlazimo sa predlogom, jer je greh zaboraviti na njih, njihovu istinu, pravo da govore i da se čuju i kad njih više nema. Ne zaboraviti, znači sećati se. Ovaj predlog koji je potpisalo 43 poslanika, nije pokrenut ni protiv koga već samo proitv ljudskog zla, i da je zlo-zlo, bez obzira ko ga je počinio. Nema pravde za žrtve bez prava na pamćenje”, poručio je Mandić.

On je dodao da budućnost pripada onome ko ne zaboravi na prošlost. Zato pozivam da se svi okupimo oko odbrane dobra u ljudima, istakao je.

Skupština CG izglasala dopunu dnevnog reda Predlogom rezolucije o Jasenovcu

Skupština Crne Gore prihvatila je da se dnevni red današnje sednice parlamenta dopuni Predlogom rezolucije o genocidu u Jasenovcu.

U Skupštini Crne Gore nastavljena je ranije danas započeta sednica, a predsednik parlamenta je predložio dopunu dnevnog reda.

Za dopunu dnevnog reda Predlogom rezolucije o Jasenovcu glasao je 41 poslanik, od 42 prisutna. Protiv i uzdržanih nije bilo.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading