NAPADNUTA RUSIJA! Rakete ispaljene na Krimski most!

Autor:

Svet

06.05.2024

21:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zbog večerašnjeg napada ruske vlasti su obustavile saobraćaj na ovoj strateški ključnoj saobraćajnici

NAPADNUTA RUSIJA! Rakete ispaljene na Krimski most!

Foto: Tanjug/AP, Twitter/olex_scherba

Napad na Krimski most, koji je izveden večeras ispaljivanjem tri rakete prema mostu, izazvao je haos u saobraćaju i izazvao ozbiljnu zabrinutost među građanima i vlastima.

Ruske vlasti su odmah reagovale na ovaj incident, angažujući policiju i vojsku kako bi osigurale područje oko mosta i sprovele istragu o ovom napadu.

Ovo nije prvi put da je Krimski most meta napada, što dodatno povećava ozbiljnost situacije.

Podsetnik na ranije incidente


Podsećamo da je Krimski most bio predmet napada i ranije.

Ovo podseća na ranije poteze pojedinih proukrajinskih grupa ili organizacija koje su izrazile protivljenje izgradnji ovog mosta i pripajanju Krima Rusiji.

Posledice napada


Napad na Krimski most izazvao je blokadu saobraćaja na mostu, što je prouzrokovalo značajne probleme za putnike i prevoz robe.

Osim toga, ovaj incident je izazvao i veliku pažnju javnosti i postavio pitanje bezbednosti na ovom ključnom infrastrukturnom objektu.

Krimski ili Kerčki most je veoma važna strateška spona između kopnenog dela Rusije i poluostrva Krim koje je pod kontrolom Rusije, tj. koje je anektirano 2014. godine, nakon Majdana u Kijevu, da bi potom usledio prvi rat u Donbasu.

Ovaj most služi i za slanje ruskih trupa ka Krimu kako bi ruske snage u Ukrajini mogle da nastave sa vojnim operacijama.

Zbog toga je Kerčki most bio više puta gađan od strane ukrajinskih snaga što eksplozivnim napravama u vozilima, što vodenim dronovima, ali i raketama.

Reakcija međunarodne zajednice


Očekuje se da će međunarodna zajednica pažljivo pratiti razvoj situacije i izraziti svoje stavove u vezi sa ovim napadom.

Pitanje bezbednosti Krimskog mosta ima šire bezbednosne implikacije i moglo bi uticati na regionalnu stabilnost.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading