SKUPŠTINA CRNE GORE O REZOLUCIJI O GENOCIDU U JASENOVCU! Mandić: Nema pravde za žrtve bez prava na pamćenje

Autor:

Svet

28.06.2024

14:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

On je dodao da budućnost pripada onome ko ne zaboravi na prošlost

SKUPŠTINA CRNE GORE O REZOLUCIJI O GENOCIDU U JASENOVCU! Mandić: Nema pravde za žrtve bez prava na pamćenje

Foto: Tanjug/AP

Obrazlažuću predlog Rezolucije o genocidu u Jasenovcu, predsednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić je kazao da je za koaliciju ZBCG i srpski narod jako važna.

“To je poziv na sećanje. Kada pogledamo unazad vidimo da nema bezgrešnih i nevinih. Ovde danas izlazimo sa predlogom, jer je greh zaboraviti na njih, njihovu istinu, pravo da govore i da se čuju i kad njih više nema. Ne zaboraviti, znači sećati se. Ovaj predlog koji je potpisalo 43 poslanika, nije pokrenut ni protiv koga već samo proitv ljudskog zla, i da je zlo-zlo, bez obzira ko ga je počinio. Nema pravde za žrtve bez prava na pamćenje”, poručio je Mandić.

On je dodao da budućnost pripada onome ko ne zaboravi na prošlost. Zato pozivam da se svi okupimo oko odbrane dobra u ljudima, istakao je.

“Milan Knežević i ja ćemo predložiti amndman koji podržava parlamentarna većina. Na ovaj način želimo da pošaljemo poruku poštovanja prema našim precima, ali da se ne odnosi na bilo koju savremenu državu ili narod”, naveo je Mandić i dodao da će on i njegov koalicioni partner Milan Knežević predložiti amandman po kome će se predlog zvati „Rezolucija o genocidu u logorima sistema Jasenovac, Dahau i Mathauzen“.

Kazao je da se rezolucija ne odnosi pojedinačno na bilo koju državu ili narod.

Skupština CG izglasala dopunu dnevnog reda Predlogom rezolucije o Jasenovcu

Skupština Crne Gore prihvatila je da se dnevni red današnje sednice parlamenta dopuni Predlogom rezolucije o genocidu u Jasenovcu.

U Skupštini Crne Gore nastavljena je ranije danas započeta sednica, a predsednik parlamenta je predložio dopunu dnevnog reda.

Za dopunu dnevnog reda Predlogom rezolucije o Jasenovcu glasao je 41 poslanik, od 42 prisutna. Protiv i uzdržanih nije bilo.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading