VANREDNA SITUACIJA U RUSIJI: Gori rezidencija Vladimira Putina?

Autor:

Svet

30.05.2024

23:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Putin je 2015. bio na Altaju sa bivšim italijanskim premijerom, Silviom Berluskonijem.

VANREDNA SITUACIJA U RUSIJI: Gori rezidencija Vladimira Putina?

Foto: Telegram/Сирена/Printscreen

U okrugu Ongudaj u Republici Altaj u Rusiji, izbio je požar u zgradi rezidencije, koja se naziva nezvaničnom vikendicom Vladimira Putina, pišu ruski mediji.

Fotografije zgrade u plamenu objavili su bloger, Amir Ajtašev, i aktivistkinja, Aruna Arna.

- Jedna od zgrada rezidencije u kojoj je ruski predsednik, Vladimir Putin, primio italijanskog premijera, Berluskonija, 2015. godine gori - napisao je Aitašev.

On je pojasnio da je fotografija nastala danas. Novinari na snimku nisu pronašli tragove obrade.

Reč je, kako tvrdi Sirena, o rezidenciji Altai Compound. Prema nekim izveštajima, pripada Gaspromu, koji je počeo da gradi kompleks 2009. godine. Međutim, ubrzo su altajski i drugi mediji ovu rezidenciju počeli da nazivaju "Putinovo imanje"

Na osnovu fotografija novinari su zaključili da je jedna od stambenih zgrada potpuno izgorela. Republičko Ministarstvo za vanredne situacije nije odgovorilo na pitanja novinara o požarima u okrugu Ongudaj u protekla 24 sata.

Godine 2009. na sajtu vlade Republike Altaj pojavile su se informacije o izgradnji turističkog kompleksa Altai Compound u okrugu Ongudaj od strane Gasproma. U samoj kompaniji su novinarima rekli da se kompleks gradi za sastanke sa poslovnim partnerima, korporativne događaje i prijem stranih gostiju.

Istovremeno, u medijima su se pojavile objave da se na ovom mestu gradi "Putinovo imanje". Put do njega je, prema altajskim publikacijama, izgrađen o trošku lokalnog budžeta, a koštao je ne manje od milijardu rubalja. Kada su 2011. godine novinari pokušali da uđu u kompleks, obezbeđenje ih nije pustilo. TASS je 2014. pisao da je put do kompleksa Altai Compound-a završen i da je koštao četiri milijarde rubalja.

Putin je 2015. bio na Altaju sa bivšim italijanskim premijerom, Silviom Berluskonijem

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading