"ZAHVALIO SAM KOMESARU NA PODRŠCI" Vučić održao sastanak sa Oliverom Varheljijem (FOTO)

Autor:

Vesti

26.06.2024

14:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

A nakon sastanka se oglasio na svom Instagram profilu.

"ZAHVALIO SAM KOMESARU NA PODRŠCI" Vučić održao sastanak sa Oliverom Varheljijem (FOTO)

Foto: Printscreen/Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi u danas u jednodnevnoj radnoj poseti Briselu, tokom koje se odvojeno sastao sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, evropskim komesarom za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varheljijem i generalnim direktorom Direktorijata Evropske komisije za susedstvo i pregovore o proširenju Gertom Janom Kopmanom. 

A nakon sastanka sa Varheljijem se oglasio na svom Instagram profilu.

- Odličan razgovor sa komesarom Oliverom Varhejijem o procesu pristupnih pregovora, kao i o neophodnim koracima za otvaranja novog klastera u pregovorima Srbije sa EU, uzimajući u obzir kako reforme koje je Srbija preduzela na ostvarivanju EU standarda, tako i preporuke EK da je Srbija tehnički i suštinski spremna da napravi novi korak ka članstvu u EU. Zahvalio sam komesaru na podršci koju Evropska komisija pruža Srbiji na njenom putu evrointegracija. Izrazio sam nadu da će nastupajuće mađarsko predsedavanje Savetu EU dati dodatni impuls za približavanje, kako Srbije, tako i čitavog regiona evropskoj porodici - napisao je predsednik Srbije u svojoj Instagram obajvi.

 

 

Tokom nove runde dijaloga Beograda i Prištine, kako je rekao u ponedeljak portparol Evropske unije Peter Stano za Tanjug, razgovaraće se o svim hitnim pitanjima u okviru dijaloga.

Stano je dodao da će dijalog biti još jedna prilika da se naglasi i jednom i drugom partneru da je njihov evropski put "sada u potpunosti vezan za napredak u dijalogu uz posredovanje EU".

"Glavni prioritet je da počne da se radi na primeni Sporazuma na putu ka normalizaciji odnosa i njegovom aneksu, jer je to hitno potrebno. To nije samo ono što zahtevaju zemlje članice EU, već je to važno i za ljude u Srbiji i na Kosovu", rekao je Stano. 

Borelj i Lajčak, kako je najavljeno iz EEAS, imaće odvojene sastanke sa Vučićem i Kurtijem od 15.00 časova, nakon čega će uslediti zajednički trilateralni sastanak. 
Uoči i na kraju sastanaka u zgradi EEAS novinarima će se obratiti Borelj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading