BISER PRIRODE KAO POPRIŠTE UŽASA: Dve smrti u pet nedelja na poznatoj turističkoj atrakciji, jedna stvar ih veže (VIDEO)

Autor:

Svet

29.05.2024

16:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Morska pećina Benagil je jedna od najpoznatija morskih pećina u Portugalu.

BISER PRIRODE KAO POPRIŠTE UŽASA: Dve smrti u pet nedelja na poznatoj turističkoj atrakciji, jedna stvar ih veže (VIDEO)

Foto: YouTube/Pedro Nascimento/Printscreen

Turista (57) iz Irske, poginuo je tokom kupanja na poznatoj atrakciji u Portugaliji, gde je, kako se veruje, doživeo srčani udar.

Neimenovani 57-godišnji muškarac kupao se u morskoj pećini Benagil, u blizini popularnog letovališta Lagoa, kada mu se slošilo. Dvojica meštana su odmah priskočila u pomoć, a na lokaciju su brzo stigle i ekipe Hitne pomoći.

Čovek i njegova dvojica potencijalnih spasilaca odvedeni su na kopno na čamcu, ali je, uprkos svim naporima, proglašen mrtvim na licu mesta. Veruje se da su na istom mestu bili i članovi njegove porodice koji nažalost nisu uspeli da ga spasu.

- Irski državljanin umro je juče popodne nakon što je doživeo srčani udar nakon plivanja u morskoj pećini Benagil. Nešto pre 15 časova stiglo je upozorenje. Po dolasku na lice mesta, ustanovili su da je turistu iz pećine izveo turistički čamac i odvezen je na plažu gde su mu pomogli medicinski stručnjaci koji su izvršili reanimaciju. Nažalost, proglašen je mrtvim na licu mesta, a njegovo telo dobrovoljni vatrogasci iz Lagoe su kasnije odneli u Nacionalni institut za pravnu medicinu i forenzičke nauke u Portimau - rekao je portparol portugalske Nacionalne pomorske uprave.

Morska pećina Benagil je jedna od najpoznatija morskih pećina u Portugaliji i smatra se obaveznom lokacijom za turiste koji posećuju Algarve.

Jučerašnja popodnevna drama dešava se samo pet nedelja nakon što se još jedan irski turista udavio na Algarveu pred svojim partnerom.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading