SAN O FINALU JE SRUŠEN: Portugalci pobedili "orliće" nakon preokreta! (VIDEO)

Autor:

Sport

02.06.2024

18:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Katastrofa Srbije.

SAN O FINALU JE SRUŠEN: Portugalci pobedili "orliće" nakon preokreta! (VIDEO)

Foto: FSS

Reprezentacije Srbije i Portugala uzrasta do 17 godina odmerile su snage u okviru polufinala Evropskog prvenstva na Kipru od 17 časova. Nažalost Orlići nisu uspeli da dođu do pobede pošto su poraženi od Portugalaca rezultatom 3:2 nakon preokreta.

Stelci za Srbiju bili su Mihajlov Cvetković u 21. i autogol Felicisima u 37. minutu. S druge strane su pogađali Aleksa Damjanović, koji je smestio loptu u svoju mrežu u 60, Mora u 89. i Tovisko u 95. minutu. Portugal će igrati finale protiv boljeg iz duela Danske i Italije.

Prvo poluvreme:

Imala je Srbija odličnu šansu u 30. sekundi, kada je lopta stigla do Cvetkovića, ali je čuvar mreže Portugala bio na mestu. Pretila je Srbija ponovo u drugom minutu, kad su Ranković i Vasilić odigrali dupli pas, a Ranković uputio šut s distance, a Fereira je ponovo bio na visini zadatka.

Na drugoj strani bila je odmah kontra za Portugal, Varela je bio u šansi, a Ranković je sprečio udarac. Novu priliku su imali "orlići" u devetom minutu, kada je Ranković uputio pas kad Maksimoviću na desnoj strani, a on je s ivice kaznenog prostora šutriao, a Fereira je bez problema uhvatio loptu. Ponovo je Maksimović imao šansu, a čuvar mreže Porutgala je sjajno intervenisao.

Od samog starta se igralo jakim tempom i nabojem. Srbija je imala bolju inicijativu na početku susreta i bila ozbiljniji protivnik. Prvu ozbiljnu priliku Portugal je imao preko Kuende u 12. minutu, kada je uputio razoran udarac iz daljine, ali je prečka spasla gol Jovanovića. Nakon nekoliko minuta mirovanja, usledila je kontra za Portugal u 18. minutu, kada je Varela mogao da bira gde će da šutne, ali nije bio dovoljno precizan, pa je, na sreću našeg nacionalnog tima, lopta otišla pored gola.

Odličnu akciju imali su "orlići" u 21. minutu, kada je Mihajlo Cvetković uputio šut sa ivice kaznenog prostora i poslao loptu u mrežu Portugala.

 

 

"Orlići" su mogli da dupliraju prednost kad je Stojanović imao šansu u šesnaestercu, ali je loše zahvatio loptu, koja je otišla preko gola. Fenomenalna prilika za Portugal bila je u 28. minutu kada, je Silva zalomio, šutirao, a Milosavljević izbacio loptu s gol-linije. 

Nakon nekoliko minuta terenske inicijative Portugala Srbije je uspela da se odbrani, a potom je naš nacionalni tim duplirao prednost. Još jedna sjajna akcija Srbije, Milosavljević je poslao dugu loptu ka Cvetkoviću. Ovaj je pored dvojice čuvara izvukao loptu i prebacio na levu stranu, gde je Ranković bio usamljen. Šutirao je, golman Fereira je odbranio, ali je lopta zakačila Felicisimu i odbila se u gol.

 

 

Uspela je Srbija zadrži napade Portugala i odigra sjajno prvo poluvreme i na odmor ode sa dva gola prednosti (2:0). 

Drugo poluvreme:

Srbija je krenula furiozno i u drugom delu, Makević je oprobao šut, Fereira odbranio. Imao je sreću Portugal u 52. minutu, kada je Cvetković uputio dug pas ka Rankovića, koji je pokušao da pređe Fereriru, pa je odlučio da ga lobuje, ali je pogodio prečku. Velika opasnost po gol Srbije bila je u 57. minutu.

Defanziva "orlića" ostala je visoko, a onda je usledila dubinska lopta ka Kuandeu, ovaj je izbio sam ispred Jovanovića, ali nije šutirao već je pokušao da uposli saigrača i pogrešio. Potom je Dudu šutirao sa distance, ali je bio neprecizan. Portugalci su preuzeli inicijativu i vršili ogroman pritisak na "orliće" i u 60. minutu, nakon prekida, smanjili su prednost kada je Silva šutirao glavom, a lopta se od Damjanovića odbila u mrežu.

 

 

Veliku sreću je imala u Srbiju u 68. minutu. Ispala je čitava odbrana Srbija, lopta je došla do Patraoa, koji je prošao Jovanovića, ali se čuvar mreže nekako snašao i zasmetao igraču Portugala, a onda je potom Roganović izbacio loptu. Pala je igra "orlića" u drugom delu, Porugalci su to koristili i vršili veliki pritisak. Srbije u 78. minutu promašila veliku priliku.

Ušao je Vasilić u peterac, predriblao čak i golmana, ali je onda zakomplikovao i šutirao pored stative. Usledila je velika opsada gola Srbije i Porugal je uspeo da se izjednači preko More u 89. minutu. Uspeli su Portugalci da skroz preokrenu u 95. minutu, kada je nakon centaršuta Trovisko smestio loptu u mrežu. 

Sastavi timova:

Srbija: Jovanović - Bubanja, Milosavljević, Simić, Stojanović - Kostov, Makević, Vasilić - Maksimović, Cvetković, Ranković.

Portugal: Fereira - Duarte, Rui Silva, Alfonso Sousa, Cunja - Mora, Felićisimo, Žoao Simoes - Varela, Silva, Kuenda

Srbija je ostvarila pobedu nad Austrijom rezultatom 3:2, čak i sa igračem manje, i time se plasirala u polufinale. Sa druge strane, Portugal je savladao Poljsku sa 2:1 i zakazao meč s našom reprezentacijom.

Jovan Damjanović, strateg naše reprezentacije, podelio je svoja očekivanja pred naredni meč, ističući da neće moći da bude na klupi zbog dva žuta kartona.

Naravno da nije lep osećaj, specifična je situacija. Oba kartona su došla zbog radovanja klupe nakon važnih pogodaka, ali generalno to je trenutak emocije, nemam bilo šta posebno da zamerim bilo kome. Imam mnogo veliko poverenje u svoj sturčni štab i, pre svega, u svoje igrače, tako da verujem da tu neće biti problema. Sve spremamo ranije, dugo smo zajedno, dugo se poznajemo i siguran sam da će sve izgledati kako treba.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Marko

02.06.2024 19:02

NOVA SRPSKA GLUPOST I SRAMOTA...DOBIVENO IZGUBITI...