NEVIĐEN SKANDAL CRNOGORSKOG PREMIJERA! Spajić umislio da je BOG!

Autor: Ljubinka Mijušković

Vesti

18.06.2024

22:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rumen Radev i njegova delegacija napustili zgradu vlade jer se Spajić nije pojavio na vreme

NEVIĐEN SKANDAL CRNOGORSKOG PREMIJERA! Spajić umislio da je BOG!

Foto: Profimedia, Tanjug/AP

Premijer vlade Crne Gore Milojko Spajić ostaće zabeležen u istoriji ne samo Crne Gore već regiona - došao mu je u posetu predsednik Bugarske, on nije hteo da napusti sastanak kome je prisustvovao i visoka zvanica je otišla!

Biće da je Spajić umislio da je zvezda u usponu kojoj se sve može, pa i da ostavlja predsednike drugih zemalja da ga čekaju. U prilog nerealnoj slici o samom sebi i svojim dometima, govori i podatak da je crnogorski premijer objavio da predsednički kandidat republikanaca Donald Tramp razmatra da prekopira program njegovog pokreta Evropa sad!?

Obradović: Političko neumeće

Politički analitičar Darko Obradović kaže da je ovo pokazatelj političkog neumeća.

- Kašnjenje na sastanak je nedopustivo odmeravanje snaga sa cenjenim gostom. Očigledni protokolarni problemi pokazuju odsustvo produktivnog pristupa međunarodnim odnosima - naveo je Obradović.

Spajić je, kako prenose crnogorski mediji, zakasnio na sastanak s bugarskim predsednikom Rumenom Radevim, koji je u zvaničnoj poseti Crnoj Gori.

- Prema nezvaničnim informacijama, sastanak je bio planiran za 17 časova i predsednik Radev je došao na vreme, ali je u sali gde je trebalo da se sastane s crnogorskim premijerom još trajao sastanak na kojem je bio i Spajić. Nakon nekoliko minuta čekanja, delegacija Bugarske s predsednikom Radevim je napustila zgradu vlade - navodi se u tekstu.

Spajić se u međunarodnim okvirima obrukao i kada je naveo da Tramp razmišlja o programu koji je u suštini program njegovog pokreta, a svoje ocene je podelio i na Tviteru.

- Tramp razmišlja o programu koji je u suštini Evropa sad. Koji je sad izgovor podržavaocima Trampa iz regiona da kritikuju naš program? MAGA 2024, Evropa sad još od 2022! Uprošćavanje poreskog sistema, fokus na indirektne (varijabilne) poreze, podsticaj preduzetništva, optimizma, uspeha, zdrave ambicije uz dostojanstvenu naknadu za rad i trud - to je suština Evrope sad - napisao je Spajić.

Vlada se oglasila, al bolje da nije

Vlada Crne Gore se oglasila ovim povodom, ali bolje da nije. Saopštili su da je s ambasadorom Bugarske dogovoreno da se sastanak održi u prijemnom salonu u zgradi vlade u 17 časova pošto je premijer Milojko Spajić "imao veliku želju da se, uprkos zgusnutoj agendi, sastane s predsednikom Radevim".

- Raniji sastanak predsednika vlade s najvećom turističkom kompanijom, nemačkim TUI, trajao je tri minuta duže od planiranog, a delegacija predsednika Bugarske Rumena Radeva, posle četiri minuta čekanja, napustila je zgradu vlade - saopšteno je iz vlade.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Dragan

19.06.2024 15:52

budaletina