HAOS U KIJEVU, IZVRŠEN ATENTAT! Napadač mu sasuo metak u glavu! Objavljen jeziv snimak (FOTO/VIDEO)

Autor:

Svet

18.06.2024

16:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Atentator mu je prišao s leđa dok je sa suprugom išao ka automobilu

HAOS U KIJEVU, IZVRŠEN ATENTAT! Napadač mu sasuo metak u glavu! Objavljen jeziv snimak (FOTO/VIDEO)

Foto: Facebook

Poznati kazahstanski opozicionar Aidos Sadikov, koji živi u Ukrajini od 2014. godine, trenutno se bori za život nakon što je u utorak upucan u Kijevu.

Atentator je prišao Sadikovu s leđa dok je sa suprugom išao ka automobilu i ispalio mu hitac u glavu iz pištolja sa prigušivačem, a njegova supruga nije povređena.

 

Podrška protestima i kritike vlasti

Aidos Sadikov je na svom Jutjub kanalu redovno objavljivao video zapise u kojima je kritikovao kazahstanske vlasti, a podržao je i proteste koji su se dogodili u Kazahstanu 2022. godine.

Interesantno je da je poslednji video objavio samo nekoliko sati pre atentata, u kojem je kazahstanskog lidera Kasima Žomarta Tokajeva nazvao "ruskom marionetom".

Ova činjenica baca novo svetlo na motivaciju napada.

 

Stalne pretnje i okolnosti atentata

Natalija Sadikova je za ukrajinski portal Strana izjavila da je njen suprug stalno dobijao pretnje, što nagoveštava da je atentat bio delimično očekivan.

Na mestu atentata se pojavio i zamenik načelnika ukrajinske policije Andrej Nebitov, što ukazuje na ozbiljnost situacije.

Ruski agenti u Ukrajini

Ovo nije prvi put da se pojavljuju napetosti na relaciji Kazahstan-Ukrajina-Rusije.

Nedavno je Ukrajinska Služba državne bezbednosti saopštila da je uhvatila ruske agente unutar garde koji su planirali da kidnapuju i ubiju predsednika Volodimira Zelenskog i druge visoke vladine zvaničnike.

Ukrajina je postala poprište međunarodnih političkih sukoba, a atentat na Aidosa Sadikova samo je jedan od mnogobrojnih događaja koji ukazuju na složenost odnosa između ovih zemalja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Petar Popovic

18.06.2024 18:12

Svaka cast braco, mi Srbi vise volimo noz. Malo je u neredu ali je svrsishodno. Smrt stranim placenicima i izdajnicima.