MOSKVA SLAVI USKRS: Putin stigao na Vaskršnju službu u Sabornom hramu, na stolu predsednika Rusije i ovog puta kolači i šarena jaja

Autor:

Svet

05.05.2024

08:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski lider obično ima uskršnje kolače i šarena jaja na svom prazničnom stolu, u skladu s hrišćanskim običajima, rekao je potparol Kremlja Dmitrij Peskov

MOSKVA SLAVI USKRS: Putin stigao na Vaskršnju službu u Sabornom hramu, na stolu predsednika Rusije i ovog puta kolači i šarena jaja

Foto: Tanjug/AP

Predsednik Rusije Vladimir Putin stigao je na Vaskršnje bogosluženje u Sabornom hramu Hrista Spasitelja u Moskvi, gde tradicionalno proslavlja ovaj hrišćanski praznik po Julijanskom kalendaru.

Zajedno sa Putinom, službi u Sabornom hramu Hrista Spasitelja prisustvuje i gradonačelnik ruske prestonice Sergej Sobjanin, prenose RIA Novosti.

Kako navodi ruska agencija, Putin smatra da Vaskrs objedinjuje pravoslavne hrišćane kada su u pitanju moralni ideali i vrednosti, a budi u ljudima lepa osećanja, veru u trijumf života, dobrote i pravde.

Ruski lider obično ima uskršnje kolače i šarena jaja na svom prazničnom stolu, u skladu s hrišćanskim običajima, rekao je potparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Blagodatni oganj iz Jerusalima dostavljen je večeras Sabornom hramu Hrista Spasitelja u Moskvi na Vaskršnju službu patrijarha moskovskog i sve Rusije Kirila.

Blagodatni oganj je večeras u Saborni hram Hrista Spasitelja i još 15 crkava u Moskvi unela delegacija Fondacije Svetog Andreja Prvozvanog (FAP), koja ga je primila u Jerusalimu u hramu Groba Gospodnjeg, prenose RIA Novosti.

Sa aerodroma Vnukovo-3 takođe će ga u desetine ruskih gradova dostaviti predstavnici eparhija Ruske pravoslavne crkve.

Od 2003. godine Fond Svetog Andreja Prvozvanog svake godine dostavlja Blagodatni oganj iz hrama Groba Gospodnjeg u Jerusalimu u Moskvu za Vaskrs.

FAP, uz blagoslov patrijarha Kirila, zvanično organizuje prinošenje Blagodatnog ognja u okviru programa ''Zatražite mir za Jerusalim“.

Fondacija takođe organizuje donošenje moštiju svetitelja u Rusiju, kao i brojne obrazovne programe.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading