DECU MUČILI I GOLE I BOSE TERALI DA SEDE U URINU I SKUPLJAJU MRVICE SA PODA! Otkriveno jezivo zlostavljanje dece sa posebnim potrebama u školi u Londonu!

Autor:

Svet

30.04.2024

18:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pronađeno je više od 20 video-snimaka sa nadzornih kamera koji su zabeleželi upotrebu prekomerne sile u sobama koje su bile "gore nego ćelije".

DECU MUČILI I GOLE I BOSE TERALI DA SEDE U URINU I SKUPLJAJU MRVICE SA PODA! Otkriveno jezivo zlostavljanje dece sa posebnim potrebama u školi u Londonu!

Foto: shutterstock

Osoblje britanske škole Vajtfild u Londonu snimljeno je kako udara i šutira đake sa posebnim potrebama u sobi koja je bila namenjena za "takve stvari" nakon čega bi ih zaključavali i ostavljali u urinu u istoj prostoriji, saznaje BBC.

Škola je svoje ponašanje pokušala da opravda rekavši da su to "sobe za smirenje" i da je tamo uvek deo osoblja, kao i da im nije zabranjen rad sa decom, međutim, na spornom video-snimku to nije slučaj.

Đaci su ostavljani da sede u urinu i skupljaju mrvice hrane sa poda, goli i bosi, a pre toga su bili mučeni. Pronađeno je više od 20 video-snimaka sa nadzornih kamera koji su zabeleželi upotrebu prekomerne sile u sobama koje su bile "gore nego ćelije".

BBC je kontaktirao devet od pogođenih 39 porodica koje kažu da još uvek nemaju odgovore na pitanja. Jedan od zatočenih učenika bio je Dejvid Glorija (20) koji ima dijagnozu autizma, poremećaj u ponašanju i opsesivno-kompulsivni poremećaj, piše Telegraf.rs.

Ocu Rikardu nikada nije bilo rečeno za ovakve stvari sem da će se koristiti "soba za smirenje", ali da će osoblje biti uz učenike i da ih neće maltretirati.

Kada je otac primetio promenu u ponašanju svog sina, odmah je znao da se nešto dešava u školi. Dejvid je počeo da se vraća kući uznemiren zbog čega je Rikardo tražio da vidi sobe i zapise o tome šta se dešava dok je sin u školi.

BBC je video jedan snimak na kojem je Dejvid, očigledno uznemiren, smešten u sobu za mučenje. Dejvid je plakao tražeći da iz nje izađe. Međutim, onda kreće da se udara u glavu i šamara, udara u stomak i baca na zid. Posle dva sata, primećen je kako mokri ali mu nije dozvoljeno da izađe.

Tek posle tri sata uočeno je da je mladić vraćen u svoju učionicu.

Otac Rikardo kaže da je bio u prilici da vidi jedan snimak kojim je ostao zgrožen. Na snimku se vidi kako je osoblje napalo njegovog sina i gurnulo ga u sobu, a ta sila nije bila zabeležena u papirima.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading