DRAMA U OSNOVNOJ ŠKOLI: Petnaestoro dece zaključano u učionici sa učiteljicom

Autor:

Svet

16.05.2024

13:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vegar dodaje da se institucije loptaju i očekuju od škole da reši taj problem, a to se ne događa.

DRAMA U OSNOVNOJ ŠKOLI: Petnaestoro dece zaključano u učionici sa učiteljicom

Foto: Shutterstock

U jednoj zagrebačkoj školi odvija se prava drama, a nakon što su roditelji dečaka, za kojeg drugi roditelji tvrde da je zlostavljao njihovu decu, došla u školu.

Već ranije je bilo problema u ovoj školi, jer učenici dve sedmice nisu išli na nastavu zbog problematičnog učenika.

Deca su se u jednom trenutku vratila na nastavu, a učenik koji ih je, kako je za Index ispričala advokatica roditelja, Ana Marija Vegar, fizički, psihički i seksualno uznemiravao, izdvojen je i nastavu sluša odvojeno od kolega. Učiteljica je, dodala je advokatica, već neko vreme na bolovanju.

Međutim, novina je da su roditelji izdvojenog učenika došli nenajavljeno u školu i insistirali da se on vrati u razred. Profesori to, kaže, nisu dopustili pa je pozvana policija, a petnaestoro dece nije izlazilo iz učionice u kojoj su bili zaključani sa svojom učiteljicom.

- To je sve zato što sistem ne funkcione. Ovo stanje je neodrživo. Roditelji se boje za svoju decu, šta će biti sutra... To se odvija pred tim detetom. Roditelji koje zastupam nisu nastrojeni u smislu nekog lova na veštice prema tom detetu. Njima je apsolutno jasno da to dete viče upomoć, ali njemu niko ne pomaže. To dete više svoja prava ne može ostvariti niti u tom razredu niti u toj školi - kaže Vegar za Index.

Vegar dodaje da se institucije loptaju i očekuju od škole da reši taj problem, a to se ne događa. Ranije je i prepričala o kakvom se nasilju i radi.

- Kad govorim o fizičkom nasilju, tu govorim o šakama u potiljak, guranju učenika. Odgurnut je i učenik koji je udario glavom o sto i zadobio podliv ispod oka. Psihičko maltretiranje svodi se na najgore moguće uvrede poput "lešinarko", "kravo debela", "k***o" - rekla je Vegar.

Osim toga, ranije je Vegar, prepričala da je učenik druge pritiskao uz zid, imitirao seksualne činove, gurao prste oko genitalija, mjaukao, lajao i bacao se po podu...

Ako se ne pronađe rešenje, odnosno, ako se dečak ne prebaci u drugu školu, rekla je Vegar, roditelji koje zastupa odlučni su u tome da decu ispišu iz škole.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading