"PRINCEZA IMA PRAVO NA PRIVATNOST" Otkriveno zašto Kejt Midlton krije kakvu vrstu raka ima, sve ukazuje na slučaj kralja Džordža VI (VIDEO)

Autor:

Svet

28.03.2024

08:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kejtina odluka da govori o svom lečenju raka izazvala je porast poseta veb stranicama dobrotvornih organizacija za rak i NHS.

"PRINCEZA IMA PRAVO NA PRIVATNOST" Otkriveno zašto Kejt Midlton krije kakvu vrstu raka ima, sve ukazuje na slučaj kralja Džordža VI (VIDEO)

Foto: shutterstock

Princeza od Velsa, Kejt Midlton, potvrdila je nedavno da boluje od raka i da je započela terapije preventivne hemoterapije krajem februara, kako bi se što lakše i brže izborila sa ovom opakom bolesti.

U veoma ličnoj i dirljivoj video poruci, Kejt (42) je zahvalila javnosti na podršci dok se oporavlja od abdominalne operacije.

Kejt je objasnila šta se desilo u nedeljama nakon njene operacije, rekavši:

- U januaru sam bila podvrgnuta velikoj operaciji abdomena u Londonu i tada se mislilo da moje stanje nije povezano sa kancerom. Operacija je bila uspešna. Međutim, testovi posle operacija su otkrili da je rak bio prisutan.

Kejt je potom dodala:

- Moj medicinski tim je stoga savetovao da treba da se podvrgnem tretmanima preventivne hemoterapije i sada sam u ranoj fazi tog lečenja. Ovo je, naravno, bio veliki šok, a Vilijam i ja smo činili sve što možemo da učinimo da ovo ostane što privatnije, najviše zbog naše dece.

Međutim, princeza nije otkrila kakvu vrstu raka ima, a portparol Kensingtonske palate je izjavio u vreme objave:

- Nećemo deliti dalje privatne medicinske informacije. Princeza ima pravo na medicinsku privatnost. Princeza je sada na putu oporavka pošto je započela kurs preventivne hemoterapije.

Slično, kada je 5. februara potvrđena dijagnoza raka kod kralja Čarlsa, Bakingemska palata nije otkrila od koje vrste raka se monarh leči.

Njegova otvorenost u vezi sa njegovom dijagnozom je u potpunoj suprotnosti sa načinom na koji se postupalo do sada u kraljevskoj porodici. Recimo, Džordž VI je umro usred noći 6. februara 1952. u kući Sandringemu.

Preživeo je veliku operaciju uklanjanja levog plućnog krila u septembru 1951. ali je samo nekoliko meseci kasnije podlegao komplikacijama nakon što mu se pojavio krvni ugrušak. To je izazvalo koronarnu trombozu, začepljenje koronarnih arterija koje nose krv u srce, što je dovelo do iznenadnog kolapsa i fatalne srčane insuficijencije.

Njegova smrt je bila šok za javnost i kraljevsku porodicu, jer čak ni kralj nije bio obavešten o punom stepenu njegove bolesti.

U međuvremenu, Kejtina odluka da govori o svom lečenju raka izazvala je porast poseta veb stranicama dobrotvornih organizacija za rak i NHS.

Princeza je pohvaljena zbog toga što je govorila o svojoj dijagnozi u javnosti, a nije otkrila od kojeg raka boluje, jer želi da što više sačuva privatnost i zaštiti što više svoju decu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading