SRBI GAJILI MARIHUANU U BAZENU U NEMAČKOJ: Uhapšena dva naša državljana

Autor:

Svet

08.03.2024

23:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pronađena plantaža kanabisa u Kleveu: Četiri osumnjičena, među kojima i državljani Srbije

SRBI GAJILI MARIHUANU U BAZENU U NEMAČKOJ: Uhapšena dva naša državljana

Foto: Shutterstock


Nemačka policija je nedavno otkrila plantažu kanabisa u gradu Kleveu, u saveznoj pokrajini Rajna-Vestfalija, što je rezultiralo hapšenjem četiri osumnjičena, od kojih su dvojica državljani Srbije. Na osnovu dobijene dojave o postojanju plantaže, okružni sud u Klevu je naredio pretres, koji je izvršen u stambenoj zgradi sa pridruženim magacinom. Interesantno je da se sama plantaža kanabisa nalazila u podrumu ispod magacina, gde su biljke bile zasađene u praznom bazenu.

Policija je prilikom pretresa pronašla ne samo 1.000 mladih zasada marihuane, već i veliki broj materijala neophodnih za uzgoj, kao što su materijali za napajanje i čak 12.500 litara zemlje za saksije. Ovo ukazuje na to da je reč o dobro organizovanoj operaciji uzgoja kanabisa.

Nakon otkrića, istražni službenici Kriminalističkog odeljenja Kleve, uz podršku specijalizovane firme za konfiskaciju, izvršili su akciju uklanjanja svih predmeta povezanih sa plantažom. Pored toga, u blizini plantaže pronađena su četiri osumnjičena muškarca, od kojih su dvojica državljani Srbije (27 i 21 godina) i dvojica nemačka (28 i 53 godine).

Uhapšeni "izvršioci radova" i nastavak istrage

Iako su četiri osumnjičena muškarca privedena, policija veruje da su oni samo "izvršioci radova" i da postoji još osoba umešanih u ovaj slučaj. Postoji sumnja da su drugi bili uključeni u distribuciju droge. Zbog toga, policija nastavlja sa istragom kako bi pronašla i druge osumnjičene i rasvetlila sve okolnosti ovog slučaja.

Ovo hapšenje ukazuje na to da se trgovina kanabisom i dalje aktivno odvija u nekim delovima Evrope, a ova akcija nemačke policije predstavlja važan korak u suzbijanju nelegalnog uzgoja i distribucije ove opojne supstance.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading