OVO SU KANABIS KALUĐERICE: Sestre puše marihuanu i zarađuju hiljade dolara - neverovatna priča!

Autor:

Svet

18.02.2024

20:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sestre kanabisa u Meksiku: Odeća kaluđerica i lekovite moći biljke

OVO SU KANABIS KALUĐERICE: Sestre puše marihuanu i zarađuju hiljade dolara - neverovatna priča!

Foto: instagram


U centralnom Meksiku, tokom svakog punog meseca, grupa žena obučenih poput kaluđerica okuplja se oko vatre, obavljajući ritual "čišćenja" spaljenom žalfijom i zahvaljujući Mesecu, životinjama i biljkama.

Međutim, ono što ovaj ritual čini neobičnim jeste činjenica da nakon ovog čina, duboko udahnu iz džointa i oblače oblake marihuane u plamen. Slika koja se stvara gotovo je identična onima iz dečjih priča o vešticama, ali ono što je posebno intrigantno jeste činjenica da ove žene nisu ni katolkinje, niti pripadaju bilo kojoj drugoj religiji. One su zapravo deo grupe "Sisters of the Valley" koja ima za cilj da "širi poruku o lekovitim moćima kanabisa".


Biznis i izazovi u Meksiku

U Sjedinjenim Državama, grupa "Sisters of the Valley" pokrenula je mali biznis prodaje CBD tinktura, ulja i melema putem društvenih mreža, što im je donelo značajan prihod od preko 500.000 dolara prošle godine. Međutim, u kontekstu Meksika, gde je rat protiv droge i duboko usađeno hrišćanstvo, imidž monahinje koja puši marihuanu više se tumači kao čin pobune. Ipak, kritike upućene ovim ženama ističu da se njihov čin može tumačiti kao ruganje verskim osećanjima i iskorišćavanje situacije zarad materijalne koristi.

Ove žene često koriste društvene mreže, pre svega Instagram, gde se mogu videti kako brinu o usevima kanabisa, održavaju radionice i prisustvuju događajima u vezi sa kanabisom. Međutim, zbog pravnog statusa kanabisa u Meksiku, one pažljivo čuvaju informacije o svojoj lokaciji iz straha od policije ili lokalnih kriminalnih organizacija.


Uticaj kanabisa i rad "Sestrinstva" u Meksiku

"Sestrinstvo" aktivno promoviše lekovite moći kanabisa, a jedna od žena, poznata kao "sestra Bernadet", ističe da kao homeopata prepisuje marihuanu pacijentima koji se bore sa različitim zdravstvenim problemima.

Grupa takođe sadi biljke kanabisa u skromnom okruženju, zalažući se za potpunu legalizaciju kanabisa u Meksiku i održavajući radionice na tu temu. Ove žene, uprkos izazovima i potencijalnom riziku, nastavljaju da promovišu svoju poruku o lekovitim moćima kanabisa, istovremeno se suočavajući sa društvenim i pravnim preprekama koje proističu iz konteksta Meksika.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading