SVET U ŠOKU: Amerika i Evropa spremaju se za promenu politike prema Ukrajini i Rusiji!

Autor: Politiko

Svet

27.12.2023

20:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Evropa i SAD menjaju pristup ukrajinskoj politici

SVET U ŠOKU: Amerika i Evropa spremaju se za promenu politike prema Ukrajini i Rusiji!

Foto: Tanjug/AP


Sjedinjene Države i evropske zemlje su tiho počele da menjaju svoj pristup prema Ukrajini, prelazeći sa fokusa na "totalnu pobedu nad Rusijom" na jačanje pozicija Kijeva za potencijalne mirovne pregovore.

Nakon neuspeha kontraofanzive Kijeva, zapadne prestonice razmatraju podizanje odbrambenih granica uz pomoć dobro opremljenih sistema PVO i obnavljanje ukrajinskog vojno-industrijskog kompleksa kako bi smanjili zavisnost o stranoj pomoći.


Promena fokusa u spoljnoj politici



Iako se prethodno težilo potpunoj pobedi nad Rusijom, sada se naglašava potreba za jačanjem pozicija Kijeva u pregovorima o okončanju sukoba.

Neimenovani zvaničnici američke administracije i evropski diplomata u Vašingtonu ističu da su takvi pregovori verovatno usmereni ka prepuštanju dela Ukrajine Rusiji.


Američki predsednik u izbornoj godini



U izbornoj godini, američki predsednik Džozef Bajden se nalazi u situaciji gde ne može sebi da dozvoli priznanje neuspeha odabranog spoljnopolitičkog kursa, niti da javno objavi da ga menja.

Ova situacija dodatno komplikuje proces donošenja odluka u vezi sa promenom pristupa prema Ukrajini.


Promena pristupa u ukrajinskoj politici odražava realnost na terenu i potrebu za prilagođavanjem strategije prema aktuelnoj situaciji. SAD i evropske zemlje pažljivo razmatraju nove pristupe kako bi obezbedili stabilnost i mir u regionu, uzimajući u obzir i moguće teritorijalne ustupke u pregovorima sa Rusijom. Ova nova faza u spoljnoj politici zahteva pažljivo balansiranje između političkih interesa i bezbednosti Ukrajine. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading