OTKRIVENA TAJNA PROSTOTIJA U AJFELOVOJ KULI: Pogledajte šta je do nedavno bilo skriveno od javnosti!

Autor:

Razonoda

11.04.2024

02:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ajfelov toranj krije tajnu prostoriju sa najlepšim pogledom u gradu svetlosti

OTKRIVENA TAJNA PROSTOTIJA U AJFELOVOJ KULI: Pogledajte šta je do nedavno bilo skriveno od javnosti!

Foto: pixabay.com


Ajfelov toranj, jedna od najpoznatijih atrakcija u Parizu, nedavno je postao još intrigantniji za posetioce. Naime, ova čuvena građevina krije tajnu prostoriju koja je nedavno otkrivena za javnost. Sada je moguće pristupiti unutrašnjosti ovog skrivenog stana i doživeti duh Pariza iz 19. veka, uz prelep pogled na grad.

Gustav Ajfel i njegov tajni stan na vrhu

Ajfelova kula je otvorena 1889. godine, specijalno za Svetsku izložbu u Parizu iste godine. Danas je simbol grada, ali malo ko zna da na najvišem nivou krije stan koji je pripadao francuskom konstruktoru Gustavu Ajfelu. Stan je bio opremljen prelepim stilskim nameštajem i koncertnim klavirom, a Ajfel ga je često koristio za okupljanja sa uglednim ljudima toga doba, uključujući i čuvenog pronalazača Tomasa Edisona.


Autentična atmosfera 19. veka

Unutrašnjost ovog stana danas oživljava autentičnu atmosferu doba u kojem je nastao. Posetioci mogu da vide autentične predmete iz tog perioda, kao i replike Gustava Ajfela i njegovih savremenika. Stan sadrži sve prepoznatljive karakteristike skromnog pariskog doma iz 19. veka, uključujući tepihe, tapete, ormar i malu spavaću sobu. Interesantno je da je Ajfel odbijao brojne ponude za zakup ovog prostora, čak i za samo jednu noć, iako su neki nudili pravo malo bogatstvo.

Osim predivnog pogleda na Pariz, poseta tajnom stanu na vrhu Ajfelovog tornja pruža jedinstven uvid u život i vreme Gustava Ajfela, čineći ovu atrakciju još privlačnijom za turiste.

Replike i autentični predmeti

Unutar tajnog stana posetioci mogu videti autentične predmete iz 19. veka, kao i replike Gustava Ajfela i njegovih savremenika. Tako se ova prostorija pretvara u vremeplov koji omogućava posetiocima da se vrate u prošlost i dožive život u 19. veku na vrhu čuvene Ajfelove kule.


Poseta tajnom stanu na vrhu Ajfelovog tornja pruža jedinstvenu priliku posetiocima da dožive duh Pariza iz 19. veka i uživaju u prelepom pogledu na grad svetlosti. Ova atrakcija je postala još intrigantnija za turiste, pružajući im jedinstvenu priliku da se vrate u prošlost i dožive život najpoznatijeg konstruktora Ajfelove kule.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading