Automehaničar otkriva šokantnu istinu o start/stop tehnologiji!

Autor:

Razonoda

28.04.2024

04:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Skoti Kilmer otkriva trik za produženje veka motora

Automehaničar otkriva šokantnu istinu o start/stop tehnologiji!

Foto: pixabay.com


Automehaničar Skoti Kilmer nedavno je podelio jednostavan trik koji, prema njegovim rečima, može značajno produžiti vek motora. U video snimku na svom Jutjub kanalu, Kilmer savetuje vozače da isključe funkciju automatskog start/stop na svojim vozilima. Iako je ova tehnologija postala popularna zbog potencijala da poboljša efikasnost goriva i smanji emisije, Kilmer tvrdi da zapravo ubrzava habanje motora.

Kilmerov savet: Isključite start/stop funkciju

Kilmer je istakao da je isključivanje ove funkcije ključno za produženje veka motora. On je naglasio da čak 97% habanja motora nastaje prilikom paljenja automobila te da je kontinuirano paljenje i zaustavljanje štetno za njegovu trajnost. Prema njegovim rečima, start/stop tehnologija može se jednostavno isključiti pomoću dugmeta za prebacivanje, obično označenog slovom "A" sa kružnom strelicom oko njega. Kilmer je podsetio vozače da prate lampicu na tabli koja obično pokazuje da li je ova funkcija aktivna ili deaktivirana.

Iskustva vozača sa start/stop funkcijom

Nakon Kilmerovog saveta, neki vozači su podelili svoja iskustva sa start/stop funkcijom. Jedan vozač je istakao da je vozio iznajmljeni automobil sa ovom funkcijom i primetio da se auto ne zaustavlja na svako crveno svetlo, što ga je navelo na razmišljanje o potencijalnom štetnom uticaju na motor. Drugi vozač je ispričao kako je testirao automobil sa start/stop funkcijom i bio veoma frustriran njome.

Kilmerov savet i iskustva vozača ukazuju na značaj razmatranja uticaja start/stop tehnologije na dugoročno zdravlje motora, te vozačima pružaju korisne smernice za održavanje i produženje veka njihovih vozila.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading