"NE SME JOŠ DUGO DA ŽIVI, DA NE BI PRIČAO": Ovako je tekao razgovor Kaluđerovića i Zvicera, pripremali surovu likvidaciju!

Autor:

Hronika

20.06.2024

23:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Takođe, razmatrali su i mogućnost trovanja određenog pritvorenika, ali su zaključili da nemaju ljude za tu vrstu akcije.

"NE SME JOŠ DUGO DA ŽIVI, DA NE BI PRIČAO": Ovako je tekao razgovor Kaluđerovića i Zvicera, pripremali surovu likvidaciju!

Foto: Društvene mreže, Printscreen/MUP Srbije

Cetinjanin Nenad Neno Kaluđerović je predlagao ubistvo Saše Borete, jednog od optuženih za likvidaciju policijskog inspektora Slavoljuba Šćekića, tokom telefonskog razgovora sa šefom kavačkog kriminalnog klana Radojem Zvicerom u oktobru 2020. godine.

Kaluđerović je izrazio bojazan da bi Boreta mogao da iznese nove informacije ukoliko bude uhapšen, te je predložio Zviceru da se on "ne sme još dugo da živi". Ova komunikacija između dvojice kriminalaca otkriva planove i strategije koje su koristili u kriminalnim aktivnostima.

Pre nego što je likvidiran, kavčani su preko telefonskog broja Mila Radulovića namamili nekoliko osoba i pokušali da dođu do "glava" najuticajnijih osoba suparničke kriminalne organizacije. Ovo je dovelo do likvidacije Damira Hodžića i njegovog zeta Adisa Spahića, kao i otmice visokopozicioniranog člana škaljarskog kriminalnog klana Mila Radulovića. Nakon što su ih iskoristili da u zamku namame članove supraničke kriminalne grupe, ubili su ih i njihova tela spalili na lomači od automobilskih guma na Lovćenu.

U telefonskom razgovoru, Kaluđerović je pominjao planove za likvidaciju pritvorenika, izražavajući želju da Sašu Boretu "ne sme još dugo da živi". Takođe, razmatrali su i mogućnost trovanja određenog pritvorenika, ali su zaključili da nemaju ljude za tu vrstu akcije. Ovo otkriva detalje o planovima kriminale grupe da eliminiše svoje protivnike i osobe koje bi mogle da otkriju informacije o njihovim aktivnostima.

- Ništa sam ne ide niđe, on ne sme još dugo da živi da murija ne upadne i ako upadne, moraju da ga ubiju jer on ne sme da priča nikome više ništa - piše Cetinjanin 18. novembra 2020. godine.

- Neće valjda upadati - odgovara mu Zvicer.

- Ako se digla frka, đe će tražiti ove što su nestali, bez kod nas - konstatuje Kaluđerović.

- Nismo ga u kuću doveli đe živimo - kaže Zvicer.

Škaljarac Damir Hodžić i njegov zet Adis Spahić ubijeni su 14. oktobra 2020. godine.

U istoj kući u Stanjevića rupi nadomak Spuža, tada je otet i Radulović - nakon što su ga iskoristili da u zamku namame nekoliko članova supraničke kriminalne grupe, ubili su ga i njegovo telo spalili na lomači od automobilskih guma na Lovćenu...

Kaluđerović istoga dana na Skaj aplikaciji pita Zvicera je li im igrač “i dalje za brigu”, a ovaj mu odgovara ko se uhvatio u zamku:

“Boreta i Šklempo stari mu veruju”.

Tim nadimkom zvali su tadašnjeg šefa škaljarskog klana Jovana Vukotića.

Kaluđerović potom dodaje misleći na Boretu: “Glista, sve mu je**m”, a Zvicer odgovara da je taj Budvanin uredno na kriptovanoj aplikaciji, uprkos tome što je pritvoren u Spužu.

- Da, da, aktivan ful - piše Zvicer.

- Njega ne možemo dohvatiti, a Šklempa bi mi bilo milije nego sve ove i još da mi milion daš, rekao bih samo Šklempa.

Potom se osvrće i na pritvorenika:

- Njega moramo trovati, samo kako, to treba viđeti.

- Samo njega - odgovara Kotoranin.

- Preko kantine - predlaže Kaluđerović.

- Ne krepava pas - konstatuje Zvicer.

Cetinjanin ponavlja: “Preko kantine u kafu”...

- Nemamo ljude za to - odgovara Zvicer.

Ma tamo su 90% loši, nikakvi - saglasan je Kaluđerović.

Saša Boreta je jedan od optuženih za ubistvo visokog policijskog funkcionera, a proces suđenja traje već 19 godina. On, Ljubo Vujadinović, Ljubo Bigović i Milan Čila Šćekić su više puta osuđivani na po 30 godina zatvora zbog ubistva Šćekića, ali su presude konstantno ukidane i slučaj je i dalje pred Apelacionim sudom. Ovi detalji ukazuju na složenost i dugotrajnost pravnog procesa u vezi sa ovim kriminalnim delom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading