EKSKLUZIVNO! ONA JE PRVA VIDELA MRTVU DECU U "RIBNIKARU" I DRAGANA: " Osetila sam teški miris baruta i videla horor"

Autor:

Hronika

14.05.2024

22:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Spremačica je prva od svih zaposlenih u Ribnikaru shvatila da je školski čuvar mrtav i da ne pucaju petarde kako su svi mislili kad su čuli prve pucnje Koste Kecmanovića.

EKSKLUZIVNO! ONA JE PRVA VIDELA MRTVU DECU U "RIBNIKARU" I DRAGANA: " Osetila sam teški miris baruta i videla horor"

Foto: ST/Vladimir Lukić, Republika, Privatna arhiva

Spremačica iz OŠ" Vladislav Ribnikar" Radica B. prva je videla telo Dragana Vlahovića na hodnku škole, a onda i mrtve devojčice Anu Božović, Bojanu Asović i Sofiju Negić kod stola blizu njega. Radica je pravim čudom izbegla hice Koste Kecmanovića 3. maja prošle godine, i to zahvaljujući tome što je otišla da se isprska dezodoransom u ostavi pre nego što bi izašla ispred škole na vazduh.

Samo što je ušla u tu prostoriju da se malo dotera i namiriše pre nego izađe ispred škole, na mesto gde su svakodnevno u to vreme, tetkice posle jutarnjih obaveza u školi, zajedno sa Draganom pile kafu na zidiću i pušile uz "čašicu" razgovora, Radica je čula pucnjavu u školi. Mislila je da to neki nestašni đak baca petarde i provirila je kroz odškrinita vrata. Ugledala je užas- ispričao je izvor Republike i Srpskog telegrafa.

On prepričava doživljaj spremačice, citirajući je:

- Rekla mi je: "Čim sam otvorila vrata osetila sam teški miris baruta i ugledala Dragana na podu. Jasno mi je bilo da to nisu petarde, niti šala. Horor. ". Onda je sva izgubljena i uplašena izletela napolje i videla mrtve devojčice. Čula je i dalje pucnjavu, a obavestila je pomoćnicu direktorke škole Ivanku Jovanović da neko puca u školi i da je Dragan pogođen- priča za Republiku jedan od zaposlenih u Ribnikaru.

Foto: Republika

Dragan Vlahović je sa koleginicama u školi imao mnogo lepih doživljaja

Radica je u stanju šoka Ivanki Jovanović saopštila da u školi neko puca, a tada nije bila svesna da je dečak monstrum mogao i nju da izrešeta samo da se našla na hodniku, odnosno da nije ušla u ostavu.

Naš sagovornik navodi da je postojala mogućnost i da je bila velika verovatnoća da Dragan Vlahović preživi da je Kosta malo zakasnio sa dolaskom jer bi čuvar u tom momentu bio ispred škole sa tetkicom i on bi im se javio i prošao. Potom bi u školi napravio neometano masakr kao što već jeste ubivši kao prvu žrtvu Dragana kao prepreku za njegov krvavi pir.

Radica B. je prema svedočenju našeg izvora, psihički veoma teško preživela masakr i i dalje se nosi sa posledicam. Nije mogla da ostane u školi da radi, da gleda Draganovo mesto i da oseća prazninu u svom srcu, prisutna na mestu zločina. Ona se svakodnevno družila sa njim i bili su baš bliski, kao i druga tetkica i suprotne smene Gorana Gutić sa kojom su se družili njih dvoje i van škole.

- Radica je odmah tražila premeštaj u drugu školu i u novoj školsloj godini je prešla da radu u jednu školu na Novom Beogradu. Ona i dalje trpi posledice traume i na sve je pogođena onim što je usledilo posle masakra. Pritisci na zaposlene, patnja za žrtvama i podeljene struje u školi su joj stvarali svakodnevni stres. Ni danas nije uopšte dobro, niti može biti ona stara raspoložena žena. Dodatni stres joj stvara i to što će verovatno morati da svedoči o onome što je videla u školi- ističe izvor Republike.

Tetkice doživele poseban pakao u školi

Najteži prizor krvave učionice od zaposlenih u školi videla je uprava škole, Dragana Tomić razredna 7/2 koja je morala da identifikuje mrtvu decu, nastavnik Zoran Nišević koji je uleteo da pomaže i nosi krvavu decu, ali i tetkice koje su morale da očiste krv od žtrava na hodniku i u učionici uništenog razreda. 

Bila u sudnici, a nije smela

Ivanka Jovanović, tadašnja pomoćnica smenjene direktorke škole Snežana Knežević u aprilu je na ročištu u parnici protiv Kecmanovića, ubice i njegovih roditelja koju su pokrenuli roditelji žrtava, prisustvovala suđenju iako nije smela kao svedok u tom postupku. Sudija je zbog toga odlučila ona neće svedočiti u ovom postupku.

Zabranjeno je kopiranje, reprodukovanje, preuzimanje, prenošenje, objavljivanje i distribuiranje bilo kog dela ili celog teksta bez potpisa i linkovanja izvora, a to je redakcija Republika.rs.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading