POTRESNA ISPOVEST MIHAILOVOG DRUGA: Teško mu je pala PRAZNA KUĆA, sad shvatam koliko je bio USAMLJEN!

Autor:

Zadruga

26.12.2023

19:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bolno priznanje druga pokojnog Mihaila Janjuševića, koji je za Republiku otvorio dušu o ovom mladiću!

POTRESNA ISPOVEST MIHAILOVOG DRUGA: Teško mu je pala PRAZNA KUĆA, sad shvatam koliko je bio USAMLJEN!

Foto: Republika

Mihailo Janjušević

Mihailo Janjušević (27), rođeni brat takmičara "Elite" Marka Janjuševića Janjuša, juče je sebi oduzeo život. Tragična vest o njegovom samoubistvu šokirala je ceo region, a od Mihaila se na društvenim mrežama opraštaju članovi porodice, prijatelji, ali i mnoge poznate ličnosti, koje je potreslo to što je mlađi Janjušević trpeo sajber nasilje mesecima.

Ekipa portala Republika stupila je u kontakt sa Mihailovim drugom, koji nam je otkrio nepoznate detalje o njegovom životu.

Republika

Foto: Instagram

Mihailo Janjušević

- Mihaila sam upoznao preko društvene mreže Tviter, gde je bio aktivan od samog početka ove mreže. Tada je bio jedan od najpopularnijih tviteraša i svi su ga obožavali zbog smisla za humor. Upoznali smo se uživo kasnije u izlascima. Mnogo je voleo dobre žurke i provod. Nikad ga nisam video nenasmejanog. Imao je dečački osmeh, koji je svima unosio pozitivnu energiju. Voleo je dobre serije, filmove, muziku, znali bismo da pričamo satima o svemu - započinje njegov drug, pa nastavlja:

- Možda više od svega je voleo putovanja. Radovao se svaki put kad bi negde pošao i prepričavao nam divna iskustva koja je stekao u stranim zemljama - ističe mladić, koji je želeo da ostane anoniman.

Republika

Foto: Instagram

Mihailo Janjušević, Janjušev brat

Kako nam je otkrio, iako se Mihailo trudio da ga negativni komentari ne dotiču, jako su uticali na njega.

- Sve je krenulo nizbrdo kad je otvorio Onlifens profil, a onda i kad je javnost saznala da je Janjušev brat. Trpeo je neviđeno sajber nasilje, naročito na Tviteru. Iako se trudio da ga to ne dotiče, to bi uništilo i osobe koje su najjače psihički. Priznao mi je jednom da mu je mnogo teško zbog komentara, ali da ne želi to da prizna javno, kako ljudi koji ga vređaju ne bi dobili novu "municiju" - ispričao nam je Mihailov drug.

Najtužniji detalj otkrio nam je na samom kraju razgovora.

- Mihailo je nedavno bio u Berlinu. Mnogo se radovao tom putu i super se proveo, a kad se vratio, ispričao mi je jednu tužnu stvar, koja me sada proganja. On je godinama živeo sa raznim cimerima i konačno je ponovo počeo da živi sam, a ovo ga je izgleda dotuklo. Rekao mi je: "Godinama sam čekao da živim sam i bilo mi je super na početku, ali sam shvatio da mi nedostaje društvo". Rekao mi je da mu teško pada prazna kuća i da bi voleo da nađe nekog cimera. Sad shvatam koliko je bio usamljen... - rekao je Janjušević drug sa knedlom u grlu za Republiku.

Mihailo će biti sahranjen sutra u 12 časova na lokalnom groblju u Prijepolju, odakle potiče njegova porodica.

Republika

Foto: Republika

Mihailo Janjušević pre nekoliko godina

SOS telefon za pomoć

SOS telefon za pomoć osobama koje razmišljaju o samoubistvu Broj 0800/309-309, opcija 1, SOS telefon je koji radi 24 sata, a na koji se javljaju stručnjaci za sprečavanje samoubistva - lekari Klinike za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević".

Služba urgentne psihijatrije prima pacijente 24 sata bez zakazivanja, bez knjižice i bez plaćanja, a Centar za mentalno zdravlje od 9 do 18 prima bez zakazivanja.

Ukoliko vam je potrebna pomoć, svakog dana možete pozvati i volontere Centra "Srce" od 14 do 23 časa na broj telefona 0800-300-303 ili im se obratiti mejlom na vanja@centarsrce.org, kao i preko četa na sajtu www.centarsrce.org.

Volonteri razgovaraju s ljudima koji su usamljeni, uznemireni, povređeni, tužni, očajni, nesigurni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading