OVA DVA GRADA NA UDARU VEČERAS: Očekuju se pljuskovi i jaki gromovi

Autor:

Vesti

07.05.2024

18:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Građani se pozivaju da budu oprezni i da preduzmu neophodne mere predostrožnosti kako bi se zaštitili od mogućih neprijatnosti koje može doneti ovo vreme.

OVA DVA GRADA NA UDARU VEČERAS: Očekuju se pljuskovi i jaki gromovi

Foto: Shutterstock

U centralnim predelima Šumadije i šireg područja Kragujevca trenutno se formira snažan grmljavinski sistem koji se direktno premešta ka centralnom delu Velikog Pomoravlja. Očekuje se da će u narednih pola sata do sat vremena, šire područje Jagodine i Ćurpije biti zahvaćeno vrlo intenzivnim pljuskovima i jakim električnim pražnjenjima.

Meteorolozi upozoravaju da bi u kratkom intervalu moglo pasti više od 20 litara kiše po kvadratnom metru, što može prouzrokovati probleme u ovim područjima. Nakon toga, sistem će se nastaviti kretati ka istoku Srbije, donoseći slične vremenske prilike i drugim regionima.


Na severu Bačke takođe se očekuju kratkotrajni pljuskovi praćeni grmljavinom, dok se u ostalim predelima Srbije može očekivati slaba do umerena kiša. Međutim, nema opasnosti od jačih grmljavinskih oluja u tim regionima.

Ovo upozorenje meteorologa jasno ukazuje na potencijalno opasne vremenske pojave koje mogu zahvatiti različite delove zemlje. Građani se pozivaju da budu oprezni i da preduzmu neophodne mere predostrožnosti kako bi se zaštitili od mogućih neprijatnosti koje može doneti ovo vreme.

Ovaj meteorološki fenomen zahteva pažnju i oprez, a građanima se preporučuje da budu informisani o vremenskim prilikama i da preduzmu neophodne mere opreza kako bi se zaštitili od mogućih nepogoda.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading