EVO KAKO ĆE SE NEVREME KRETATI U SRBIJI! Meteorolog otkriva: U OVIM delovima će pasti velika količina kiše, UPALJENI I METEOALARMI! (FOTO)

Autor:

Vesti

19.05.2024

11:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Od danas počinje nestabilno vreme!

EVO KAKO ĆE SE NEVREME KRETATI U SRBIJI! Meteorolog otkriva: U OVIM delovima će pasti velika količina kiše, UPALJENI I METEOALARMI! (FOTO)

Foto: Privatna arhiva, RHMZ

Prema prognozi RHMZ-a, žuti meteoalarm je upaljen za celu Srbiju u naredna tri dana, što ukazuje na potencijalno opasne vremenske uslove. Iako nisu neuobičajene, ove vremenske prilike mogu izazvati značajne materijalne štete, pa je potreban dodatni oprez.

Meteorolog Ivan Ristić navodi da nakon lepe subote, danas počinje pravo prolećno nestabilno vreme.

- Počinje promenljiv period biće preko dana relativno toplo ali sa oblacima stiže i kiša. U nedelju krajem dana i u noći između nedelje i ponedeljka više kiše u severnoj polovini zemlje po mapama deluje da će padati u celoj Vojvodini - ističe Ristić.

Kako dalje navodi prema njegovim proračunima padaće više kiše u toku noći i jutra.

- Lokalno može pasti od 20-40 mm kiše. Na mapama možete videti koja su ta područja gde će biti više padavina. Pljuskovi kiše biće praćeni grmljavinom. Pošto je glavnina dešavanja u toku noći i sutrašnjeg jutra nepogode u smislu nekog olujnog vetra i puno grada se ne očekuju - napisao je Ristić na svojoj društvenoj mreži.

Maksimalne dnevne temperature će se danas kretati od 27 do 30 stepeni Celzijusa, a potom u drugoj polovini dana sledi premeštanje hladnog fronta koji donosi jaču destabilizaciju atmosfere uz česte grmljavinske pljuskove ali i vremenske nepogode.

Inače, vremenska prognoza za poslednju nedelju u maju predviđa u Beogradu promenljivo vreme sa mogućnošću lokalnih grmljavinskih nepogoda, posebno u poslepodnevnim satima.

BONUS VIDEO

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading