ZAMENIK DIREKTORA TZV KOSOVSKE POLICIJE PUŠTEN IZ PRITVORA: Oglasio se MUP Srbije

Autor:

Vesti

19.04.2024

12:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trojica su, nakon utvrđenih bezbednosnih provera, puštena, dok je Jankoviću bilo određeno zadržavanje do 48 sati u cilju, kako je juče navedeno iz MUP-a, utvrđivanja činjenica i neophodnih provera u pogledu bezbednosti Republike Srbije.

ZAMENIK DIREKTORA TZV KOSOVSKE POLICIJE PUŠTEN IZ PRITVORA: Oglasio se MUP Srbije

Foto: MUP Srbije

Zamenik direktora takozvane kosovske policije Dejan Janković pušten je iz pritvora, potvrđeno je u MUP-u.

Četvorica pripadnika kosovske policije bila su privedena u sredu prilikom kontrole na administrativnom prelazu. Trojica su, nakon utvrđenih bezbednosnih provera, puštena, dok je Jankoviću bilo određeno zadržavanje do 48 sati u cilju, kako je juče navedeno iz MUP-a, utvrđivanja činjenica i neophodnih provera u pogledu bezbednosti Republike Srbije.

MUP je ranije saopštio da su neosnovane tvrdnje Prištine o navodnom zadržavanju autobusa sa kosovskim registracionim oznakama na graničnom prelazu Batrovci i naveo da policija nije nikoga zadržavala, niti sprečavala ulazak i prolazak bilo kom građaninu sa teritorije Kosova.

Ministarstvo je objasnilo da je u toku pojačana kontrola svih putnika na graničnim prelazima i da se vrše bezbednosne provere u cilju veće sigurnosti i bezbednosti građana, što može prouzrokovati duže zadržavanje na samom graničnom prelazu, piše Kosovoonline. 

PODSETIMO

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković sastaće se danas sa ambasadorima i predstavnicima država Kvinte u Srbiji, kao i sa šefom Delegacije EU u Srbiji.

Kako je navedeno u saopštenju iz Kancelarije za KiM sastanak je planiran za 13.30 sati, u Palati Srbije.

Do susreta dolazi dan nakon sastanka Beograda i Prištine u Briselu o pitanju dinara, i na 11. godišnjicu od potpisivanja Briselskog sporazuma.

Petković je juče, nakon završenog petog sastanka u Briselu na kojem se razgovaralo o zabrani platnog prometa u dinarima, rekao da se i dalje nisu pomerili s mesta, jer Priština ne želi da se dođe do rešenja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading