DA LI JE OVO IKOG IZNENADILO? Amerikanci poručili šta će da urade ako Hezbolah izvede MASOVNI NAPAD na Izrael

Autor:

Svet

22.06.2024

09:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vašintgon je od početka pokazao jasan stav oko toga na čijoj je strani, iako je pokušao više puta da svetu dokaže suprotno

DA LI JE OVO IKOG IZNENADILO? Amerikanci poručili šta će da urade ako Hezbolah izvede MASOVNI NAPAD na Izrael

Foto: Shutterstock

Visoki američki zvaničnici poručili su izraelskim zvaničnicima da su SAD spremne da pruže Izraelu svu potrebnu podršku u slučaju rata na severu sa Hezbolahom, navodi Si-En-En (CNN).

Prema izveštaju te medijske kuće, ovo obećanje je preneto Izraelu na sastanku koji su održali američki ministar za strateške poslove Ron Dermer i šef izraelskog Nacionalnog saveta za bezbednost Cahi Hanegbi u Vašingtonu ove nedelje, navodi Džeruzalem post.

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Gutereš izjavio je u petak da je veoma zabrinut zbog eskalacije tenzija između Izraela i libanskog Hezbolaha i da mirovne snage UN rade na smirivanju situacije i sprečavanju pogrešnih poteza.

Broj Palestinca poginulih u napadima izraelskih snaga na Rafu na jugu Pojasa Gaze, kao i na druge oblasti širom enklave, porastao je danas na najmanje 45, javlja Rojters pozivajući se na žitelje Rafe i izraelsku vojsku (IDF).

Stanovnici navode da izgleda da Izraelci pokušavaju da završe zauzimanje Rafe, koja je u fokusu izraelskog napada od početka maja.

Tenkovi se probijaju u zapadni i severni deo grada, a izraelske trupe su već zauzele istok, jug i centar.

Izraelske snage napale su iz aviona, tenkova i brodova sa obale, zbog čega je nastao novi talas raseljavanja iz grada, koji je pružao sklonište za više od milion raseljenih ljudi, od kojih je većina bila primorana da ponovo pobegne.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading