SCENE UŽASA NA POPULARNOJ PLAŽI: Bračni par UMIRAO U MUKAMA naočigled šestoro dece! Sinovi pokušali da spasu roditelje, ali nisu uspeli

Autor:

Svet

22.06.2024

03:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bračni par se oglušio o upozorenjima čuvara i spasioca na plaži

SCENE UŽASA NA POPULARNOJ PLAŽI: Bračni par UMIRAO U MUKAMA naočigled šestoro dece! Sinovi pokušali da spasu roditelje, ali nisu uspeli

Foto: Martin County Sheriff's Office

Bračni par iz Pensilvanije, Brajan Vorter (51) i Erika Višart (48), doživeo je tragičan kraj svog odmora na Floridi kada su se udavili na plaži iza hotela Meriot na ostrvu Hačinson. Njihovo šestoro dece, uglavnom tinejdžeri, bila su svedoci ove strašne nesreće.

Pokušaj spasavanja

Kada su Vorter i Višart ušli u okean, struja ih je odmah odvukla sa obale. Dvojica njihovih tinejdžera dece takođe su bila zahvaćena strujom, ali su uspela da se dokopaju obale. Pokušali su da pomognu roditeljima, ali su bili nemoćni zbog opasne struje.

Teška situacija dece

Deca para su bila u panici i nisu uspela da dođu do svojih roditelja, iako je jedno od njih pokušalo da im vikne uputstva kako da plivaju paralelno sa obalom.

Nakon što su ih spasioci izvukli iz vode, par je prevezen u bolnicu gde su proglašeni mrtvima. Deca su prošla kroz strašno iskustvo i ostala su izuzetno traumatizovana.

Reakcija porodice i zvaničnika

Roditelji Brajana Vortera, Lari i Suzi Vorter, izrazili su šok i tugu nakon smrti svog sina. Zamenik šerifa okruga Martin Džon Bedensiek i njegov tim pružili su podršku deci para tokom čekanja dolaska drugih članova porodice na Floridu.

Statistika i opasnost od struja

Prema Američkom udruženju za spasavanje života, godišnje u SAD dođe do preko 100 smrtnih slučajeva utapanja koji se pripisuju strujama, a skoro sve te tragedije su se mogle izbeći.

Samo ove godine, jake struje su odnele 39 života, a skoro polovina tih slučajeva dogodila se na Floridi.

Ova tragična nesreća je podsetnik na opasnosti koje vrebaju na plažama i važnost poštovanja upozorenja i bezbednosnih mera prilikom boravka u vodi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading