OTKRIVENA MREŽA TAJNIH TUNELA ISPOD STARE PIVARE! O njima kolaju razne priče, ali JEDNA je NAJJEZIVIJA i istinita! (VIDEO)

Autor:

Svet

09.06.2024

15:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najnoviji tuneli pronađeni su 2018. godine

OTKRIVENA MREŽA TAJNIH TUNELA ISPOD STARE PIVARE! O njima kolaju razne priče, ali JEDNA je NAJJEZIVIJA i istinita! (VIDEO)

Foto: youtube/printscreen/FOX 13 Tampa Bay

U gradu na Floridi otkrivena je misteriozna mreža tajnih tunela, dok jezivi tragovi o njihovom poreklu izazivaju različite teorije o njihovom misterioznom poreklu.

Prolazi ispod Ibor Sitija, predgrađa u blizini centra Tampe, ostali su skriveni decenijama pre nego što je nizom otkrića otkrivena podzemna mreža.

Istoričari su od tada naveliko spekulisali o njihovoj upotrebi, od upotrebe za krijumčarenje, trgovine ljudima i šverca novca do jednostavno "kao de kanalizacije".

Najnoviji tuneli pronađeni su 2018. godine u blizini pivare Old Florida, u blizini East 6th Avenue i Noccio Parkway, dok se izvodila izgradnja nove poslovne zgrade.

Radnici su rušili skladište kada su pronašli skriveni prolaz, dovoljno visok da se stane u njega i sa zaobljenim plafonom.

Nekoliko tunela je obloženo ciglama i samo nekoliko stopa visok i nekoliko stopa širok - taman dovoljno da odrasli ljudi čučnu ili puze kroz njih. Slojevite cigle sugerišu da su ih izgradili vešti radnici.

Pričalo se o misterioznim prolazima ispod predgrađa Ibor Sitija u centralnoj Floridi još pre 20 godina, rekao je profesor istorije dr Geri Mormino sa Univerziteta Južne Floride.

Foto: youtube/printscreen/FOX 13 Tampa Bay

Tuneli na Floridi

 

Mormino (77) koji istražuje istoriju grada Ibor oko 40 godina, rekao je da su prvi tuneli ove vrste otkopani pre oko dve decenije kada su izvođeni radovi ispod prodavnice prehrambenih proizvoda Blue Ribbon.

- To je izazvalo pitanje: "Zašto biste gradili tunel u oblasti koja ima vodostaj od oko jednu stopu ispod nivoa mora?" - rekao je on ranije za Daily Mail.

Iako su neki pretpostavljali da su podzemne prolaze možda koristili krijumčari, Mormino je rekao da to nema smisla i da je verovatnije da su korišćeni za dovođenje prostitutki ili kineskih radnika sa Kube.

Mormino ih je opisao kao "ništa previše izvanredno za posmatranje", ravni pri dnu i široki, što ih čini nepogodnim kao kanalizacioni sistem, i još interesantnijim onima koji se pitaju zašto postoje. 

Foto: youtube/printscreen/FOX 13 Tampa Bay

Tunel na Floridi

 

Rad dr Mormina je pokušao da "isključi" upotrebu tunela, kao i da utvrdi njihovu namenu. 

Iako neki brzo nagađaju da su možda korišćeni za transport krijumčarenog alkohola tokom 1920-ih i ranih 1930-ih, Mormino je rekao da ni to nema smisla.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Sigurno su Rusi

10.06.2024 11:31

To su Rusi izgradili da njihovi penzioneri zauzmu Floridu.

Sigurno su Rusi

10.06.2024 11:31

To su Rusi izgradili da njihovi penzioneri zauzmu Floridu.