RUSIJI ZADAT STRAHOVIT UDARAC! Ukrajinci ih udarili u "Ahilovu petu", već dva dana BUKTI, nikako da stane! (VIDEO)

Autor:

Svet

19.06.2024

18:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Situacija je i dalje ozbiljna, a vatrogasci se i dalje trude da stave požar pod kontrolu

RUSIJI ZADAT STRAHOVIT UDARAC! Ukrajinci ih udarili u "Ahilovu petu", već dva dana BUKTI, nikako da stane! (VIDEO)

Foto: Youtube/Printscreen/The Telegraph

Požar koji je izbio na naftnom terminalu na jugu Rusije, nakon napada ukrajinske bespilotne letelice, i dalje bukti uprkos naporima vatrogasaca, saopštio je danas regionalni guverner Vasilij Golubev.

Nekoliko rezervoara za skladištenje nafte u gradu Azov zapalilo se nakon napada dronom za koji je ukrajinski obaveštajni izvor rekao Rojtersu da ga je izvršila Služba bezbednosti Ukrajine (SBU).

Napori oko gašenja vatre

Guverner Rostovske oblasti Golubev je putem aplikacije Telegram obavestio javnost da hitne službe od juče popodne nisu uspele da ugase vatru jer je drugi rezervoar bio bez pritiska.

Situacija je i dalje ozbiljna, a vatrogasci se i dalje trude da stave požar pod kontrolu.

Značaj terminala u Azovu

Azov je mesto sa dva terminala za naftne derivate, DonTerminal i Azovprodukt, koji su u periodu od januara do maja 2024. godine preradili ukupno oko 220.000 tona goriva za izvoz.

Ova činjenica ukazuje na značaj terminala u lancu snabdevanja naftnim derivatima na ovom području.

Ukrajinski napadi na rusku infrastrukturu

Ukrajina je često isticala svoje napore da cilja na rusku energetsku, vojnu i transportnu infrastrukturu kako bi podrila ratne napore Moskve.

Ovo je samo jedan u nizu incidenata koji ukazuju na složene odnose između ove dve zemlje i njihovu političku i vojnu dinamiku.

Ukupno gledano, napad na naftni terminal u Azovu predstavlja ozbiljan incident sa potencijalno dugoročnim posledicama kako za rusku tako i za ukrajinsku stranu.

S obzirom na kontinuirane tenzije između ove dve zemlje, ova situacija zahteva pažljivo praćenje i reakciju relevantnih međunarodnih aktera.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading