RUSI U BEKSTVU: Isplivali dramatični snimci bitke sa ukrajinskom Međunarodnom legijom (VIDEO)

Autor:

Svet

19.06.2024

14:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Međunarodnu legiju čine dobrovoljci iz više od 50 zemalja.

RUSI U BEKSTVU: Isplivali dramatični snimci bitke sa ukrajinskom Međunarodnom legijom (VIDEO)

Foto: YouTube/Daily Mail/Printscreen

Ukrajinska Međunarodna legija snimila je žestoku bitku koji je vodila sa ruskim trupama na području Avdijivke.

Britanski Daily Mail postavio je na svoj YouTube kanal klip u kojem je bitka snimljena kamerom postavljenom na uniformu jednog od legionara.

Navodi se da su strani borci, koji su na snimku predstavljeni u formacijama grupa Alfa, Bravo i Čarli uspeli da uz intenzivnu paljbu zauzmu rov i nateraju vojnike ruskog predsednika, Vladimira Putina, u bekstvo.

Navodi se da Međunarodnu legiju, koja je 7. marta proslavila drugu godišnjicu osnivanja u okviru Glavnog obaveštajnog direktorata Ministarstva odbrane Ukrajine (HUR), čine dobrovoljci iz više od 50 zemalja.

Tu su veterani specijalnih snaga i drugih vojnih jedinica iz SAD, Ujedinjenog Kraljevstva, Australije, Danske i drugih zemalja Evrope, kao i Azije, Afrike i Južne Amerike.

Podsetimo, na društvenim mrežama pojavili su se videosnimcii i fotografije koji prikazuju prvo ukrajinsko zarobljavanje takozvanog ruskog "tenka kornjače", izveštava The War Zone.

Rusi su bili primorani da naprave ogromne grdosije, tenkove koji su sa svih strana potpuno zaštićeni improviziranim oklopnim pločama, kako bi zaštitili posadu od dronova, posebno od modernih FPV dronova, tzv. kamikaza. Takve bespilotne letelice na ratištu su se prvi put počele pojavljivati u aprilu.

Snimak dronom u trajanju od 76 sekundi nastao je ubrzo nakon što su Ukrajinci uspeli zarobiti tenk, što se dogodilo u nedelju, nedaleko od Kliščivke u Donjeckoj oblasti. Na snimku je prikazan i zarobljeni ruski vojnik kojem su vezali ruke na leđima. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading