AVION NAGLO PROPAO I RAZBIO SE NA PISTI NA DVA DELA! Tri putnika povređena, spasioci stigli na lice mesta (FOTO)

Autor:

Svet

16.06.2024

13:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Do problema u vazduhu došlo je usled naglog pogoršanja vremenskih uslova

AVION NAGLO PROPAO I RAZBIO SE NA PISTI NA DVA DELA! Tri putnika povređena, spasioci stigli na lice mesta (FOTO)

Foto: x/aviation safety network

Vojno-transportni avion An-26 kompanije Utair, koji je obavljao let na relaciji Sabeta-Utreni, imao je takozvano "tvrdo sletanje" na dva kilometra od aerodroma i praktično se razbio na dva dela, izveštavaju ruski mediji.

U avionu je bilo 5 članova posade i 36 putnika, a troje je povređeno.

"Putnici su prevezeni u zgradu aerodromskog terminala: pilotu, kopilotu i putniku je pružena medicinska pomoć i prema preliminarnim podacima, nije neophodna hospitalizacija", pojasnili su u Federalnoj agenciji za vazdušni saobraćaj.

Sagovornik RIA Novosti je rekao da je „do teškog sletanja došlo pod naglo pogoršanim vremenskim uslovima – maglom i jakim vetrom”.

Na drugom kraju sveta, dve osobe su poginule kada se mali avion proizveden 1930-ih godina srušio ubrzo nakon poletanja sa aerodroma Čino u južnoj Kaliforniji, saopštile su američke vazduhoplovne vlasti, prenosi Si-Bi-Es njuz.

Privatni dvomotorni avion Lokid L12 srušio se 200 metara pored piste, na travnatom polju, u subotu oko 12.35 časova po lokalnom vremenu, saopšteno je iz vatrogasne službe, prenosi 24Sedam.

Dvomotorni avion srušio se ubrzo nakon što je poleteo sa aerodroma Čino u Kaliforniji, a na letelici je izbio požar, navodi Ej-Bi-Si njuz.

Identitet poginulih putnika nije saopšten. Federalna uprava za vazduhoplovstvo i Nacionalni odbor za bezbednost saobraćaja istražuju nesreću.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading