TURCI GA MRTVOG BOLESNOG DRŽE U BOLNICI KAO TAOCA DOK IM NE PLATI BAR 25.000 EVRA! Čovek završio u komi na odmoru, pa nastao haos!

Autor:

Svet

17.06.2024

22:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

On je na letovanje u Marmaris došao sa svojom devojkom, bez zdravstvenog osiguranja, koje mu britanske osiguravajuće kuće nisu htele da daju zbog ranijih bolesti koje je imao.

TURCI GA MRTVOG BOLESNOG DRŽE U BOLNICI KAO TAOCA DOK IM NE PLATI BAR 25.000 EVRA! Čovek završio u komi na odmoru, pa nastao haos!

Foto: FACEBOOK

Jedan Britanac zarobljen je u turskoj bolnici zbog neplaćenog računa od gotovo 50.000 evra. Na odmoru u Turskoj, 68-godišnji Malkolm Stoker završio je na odeljenju intenzivne nege nakon što mu je jedan dan pozlilo, a posle toga mu je dijagnostikovana i teška upala pluća.

On je na letovanje u Marmaris došao sa svojom devojkom, bez zdravstvenog osiguranja, koje britanske osiguravajuće kuće nisu htele da mu daju zbog ranijih bolesti koje je imao.

Njegova porodica sada se suočava sa pritiskom bolnice koja zahteva plaćanje polovine iznosa pre nego što Stoker bude pušten. Njegova ćerka ističe da je situacija veoma zastrašujuća, posebno zbog toga što bolnica drži Stokerov pasoš sve dok se bar polovina računa ne plati.

Njegova ćerka, koja radi kao medicinski sekretar, odletela je da vidi oca sa starijom sestrom Keri-En (37). Ćerka je navela da je tačno da njenom ocu, koji je imao nekoliko već postojećih oboljenja, odbijeno zdravstveno osiguranje za put, ali je ipak odlučio da ode znajući da nije pokriven za hitne slučajeve.

- On zapravo ne zna gde je i misli da je na brodu za krstarenje. Već neko vreme je van indukovane kome, ali je pod jakim sedativima. Samo želimo da ga vratimo kući, ali dok ne platimo bolnici, oni odbijaju da mu vrate pasoš i zahtevaju da platimo 20.000 funti. Zaista osećamo da smo zastrašeni. Moj brat Li je u bolnici i rekli su mu da nismo dovoljno zahvalni i da su mu spasili život.Mi zaista cenimo sve što su uradili, ali sada sve što rade je da zahtevaju da platimo medicinski račun - rekla je ona.

Penzionisani gazda paba je tokom boravka sa svojom devojkom u Turskoj završio u bolnici, gde je proveo skoro mesec dana. Bio je na respiratoru, a sada je na jakim sedativima.

Ćerka navodi da malo osoblja u bolnici govori engleski i da im nije bio odobren pristup nijednom od njegovih doktora.

- Rečeno nam je da možemo da vidimo mog oca 15 minuta svakog dana, ali posle pet minuta bi nam rekli da idemo. Moj otac je radio na krstarenju kao konobar. On je dezorjentisan da misli da se vratio na brod. Užasno je videti ga kako leži tako zbunjen. Čuli smo od drugih koji su završili u turskoj bolnici da pacijentima mogu namerno davati sedative kako bi dobili dodatne optužbe - ispričala je ćerka.


Porodica je kontaktirala britansku ambasadu u Turskoj, ali su im rečeno da bi trebalo da razmotre pokretanje "GoFundMe" stranice kako bi prikupili novac za let medicinske evakuacije. Sa već prikupljenih skoro 5.000 funti, nadaju se da će uspeti da prikupe dovoljno novca za povratak kući. Ipak, pritisak bolnice da se račun isplati i dalje ostaje, ostavljajući porodicu u očajnoj situaciji.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading