DRAMA U PREDGRAĐU METROPOLE: Širi se šumski požar, evakuisano više od 1.200 ljudi

Autor:

Svet

17.06.2024

08:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Načelnik vatrogasne službe izjavio je da vatrogasci rade u teškim uslovima zbog strmog terena i vetrova koji šire vatru

DRAMA U PREDGRAĐU METROPOLE: Širi se šumski požar, evakuisano više od 1.200 ljudi

Foto: printskrin/instagram/192_rs

Šumski požar u južnoj Kaliforniji u blizini Los Anđelesa proširio se na površinu od 60 kvadratnih kilometara, dan nakon što je zbog njega evakuisano najmanje 1.200 ljudi.

Tek oko 2 odsto požara koji je izbio u subotu obuzdano je do nedelje uveče, prenosi AP. Za sada nema izveštaja o žrtvama.

Načelnik vatrogasne službe okruga Los Anđeles, Keiči Hasket izjavio je da vatrogasci rade u teškim uslovima zbog strmog terena i vetrova koji šire vatru.

Požar trenutno gori oko 100 kilometara severozapadno od Los Anđelesa, u blizini auto-puta kod naselja Gorman, ali je Hasket upozorio da postoji opasnost da se vatra proširi ka jezeru Piramida, popularnoj destinaciji za čamdžije, kao i ka naselju Kastaik, gde živi oko 19.000 ljudi.

Nacionalna meteorološka služba upozorila je da se danas očekuje niska vlažnost vazduha i brzina vetra od 80 kilometara na sat.

Na drugom kraju sveta, požar u severnoj kineskoj provinciji Šansi ugašen je posle višednevnih napora vatrogasaca, uz pomoć veštačke kiše koja je stvorena tehnikom "sejanja oblaka", saopštile su lokalne vlasti.

Vatrogasci su u gašenju naišli na poteškoće zbog strmog terena, visokih temperatura i vetra, zbog čega su lokalne vlasti u subotu uveče odlučile da sprovedu operaciju "sejanja oblaka" kako bi da bi izazvale kišu, prenosi Sinhua.

U operaciji gašenja požara, koji je izbio u sredu, učestvovalo je više od 2.200 vatrogasaca sa tehnikom, saopštio je štab za vanredne situacije grada Linfen.

Požar u planinskoj šumi u okrugu Anze najverovatnije je prouzrokovao udar groma.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading