UZBUNA! Hitno evakuisano 1.200 ljudi!

Autor:

Svet

16.06.2024

22:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lokalne vlasti su hitno reagovale na situaciju i sprovele evakuaciju

UZBUNA! Hitno evakuisano 1.200 ljudi!

Foto: printskrin/instagram/192_rs

U južnoj Kaliforniji, požar nazvan "Post Fire" izazvao je evakuaciju najmanje 1.200 ljudi. Požar je zahvatio preko 25 kvadratnih kilometara teritorije, a nastao je blizu auto-puta u Gormanu, oko 100 kilometara severozapadno od Los Anđelesa.

Evakuacija i intervencija vatrogasaca

Kalifornijsko odeljenje za šumarstvo i zaštitu od požara izvestilo je da su državne gorske službe Kalifornije evakuisale ljude iz rekreacionog područja Hangri veli u Gormanu.

Iako požar nije direktno ugrozio kuće, dva komercijalna objekta su pretrpela štetu.

Vatrogasne službe su se suočile sa izazovom snažnih vetrova koji su ometali njihove napore da obuzdaju vatru.

Posledice požara

Ovo nije prvi put da se Južna Kalifornija suočava sa šumskim požarima. Oštećenje od požara može imati dugoročne ekološke posledice, uključujući smanjenje biodiverziteta i eroziju tla.

Takođe, dim i pepel mogu negativno uticati na vazduh i zdravlje ljudi u okolnim područjima.

Reakcija lokalnih vlasti

Lokalne vlasti su hitno reagovale na situaciju, sproveli evakuaciju i angažovale vatrogasce kako bi zaštitili zajednice od širenja požara.

Međutim, ovo podseća na potrebu za kontinuiranim ulaganjem u preventivne mere zaštite od požara i edukaciju javnosti o pravilnom postupanju u slučaju požara.

Šumski požari su ozbiljna pretnja za zajednice i životnu sredinu, posebno u sušnim i vetrovitim područjima poput južne Kalifornije.

Važno je da vlasti i građani preduzmu odgovarajuće mere kako bi se smanjio rizik od požara i osigurala brza reakcija u slučaju izbijanja vatrene stihije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading