TRAMP IŠČEKUJE PRESUDU: Sudija se obratio porotnicima moćnim rečima, počelo većanje (VIDEO)

Autor:

Svet

29.05.2024

18:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tramp negira optužbe protiv njega.

TRAMP IŠČEKUJE PRESUDU: Sudija se obratio porotnicima moćnim rečima, počelo većanje (VIDEO)

Foto: Tanjug/The Washington Post via AP, Pool/Jabin Botsford

Nakon što su na suđenju bivšem američkom predsedniku, Donaldu Trampu, u Njujorku iznete završne reči, porota je počela da veća nešto pre 17.30 časova po našem vremenu.

Donaldu Trampu se sudi u slučaju falsifikovanja poslovnih dokumenta radi prikrivanje isplate 130.000 dolara zvezdi filmova za odrasle, Stormi Danijels, kako ne bi govorila javno o njihovoj aferi tokom predizborne kampanje 2016. godine.

Pre početka veća, sudija, Huan Merčan, je dao uputstva porotnicima nakon iznetih završnih reči, ali njegove direktive o zakonu imale su za cilj da usmere porotnike o tome kako bi trebalo da odmere slučaj, tačnije, da ne treba da gledaju na njegove komentare tokom suđenja prilikom donošenja odluke.

- Nije moja odgovornost da sudim o dokazima ovde. Vi ste sudije činjenica. Ne smete da spekulišete o pitanjima vezanim za kaznu koja sledi, pa čak i da je ona zatvor - naveo je sudija, i istakao da je njegova odgovornost da se odredi moguća kazna, i da ona nije na leđima porotnika.

Tužioci na Menhetnu navode da je Trampov tadašnji advokat, Majkl Koen, prebacio 130.000 dolara Stormi Danijel nekoliko dana pre izbora, kako njena tvrdnja o vanbračnoj seksualnoj vezi ne bi izašla u javnost i smanjila njegove šanse na biralištima.

Ovaj sledeći korak Trampovog suđenja označava ključni trenutak. Ako porotnici donesu presudu, utvrdiće da li je kriv ili nije kriv.

Ako Tramp bude proglašen krivim, pretpostavljeni republikanski predsednički kandidat se suočava sa mogućnošću zatvora, iako malo verovatno, kada bude osuđen.

Tramp negira optužbe protiv njega.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading