ZAVRŠIO NA PSIHIJATRIJI! Policija naterala muškarca da prizna UBISTVO oca, koji je bio živ: Ispitivali ga 17 časova, čupao kosu od muke (VIDEO)

Autor:

Svet

26.05.2024

22:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grad u Kaliforniji pristao je da plati 900.000 dolara odštete.

ZAVRŠIO NA PSIHIJATRIJI! Policija naterala muškarca da prizna UBISTVO oca, koji je bio živ: Ispitivali ga 17 časova, čupao kosu od muke (VIDEO)

Foto: Printscreen/Youtube/ KCAL News

Grad Fontana u Kaliforniji pristao je da isplati 900.000 dolara Tomasu Perezu mlađem zbog incidenta iz 2018. godine, kada je bio podvrgnut 17-časovnom policijskom ispitivanju i prisiljen da lažno prizna ubistvo svog oca, koji je zapravo bio živ. Ovaj slučaj je privukao pažnju zbog neustavnog psihološkog mučenja kojem je Perez bio izložen.

Sve je počelo 7. avgusta 2018. godine, kada je Tomas Perez stariji nestao dok je išao po poštu sa njihovim psom. Pas se vratio kući, ali njegov otac nije, što je navelo Pereza mlađeg da sutradan prijavi nestanak policiji. Policajka koja je primila poziv smatrala je da se Perez mlađi ponaša sumnjivo, a policija je navodno pronašla krvave mrlje u kući, što je njegov advokat kasnije osporio.

Perez mlađi je bio zadržan i podvrgnut dugotrajnom ispitivanju, tokom kojeg su policajci vršili pritisak na njega da prizna ubistvo svog oca, koristeći pritom i pretnje njegovom psu. Trake sa ispitivanja prikazuju Pereza u lošem psihičkom i fizičkom stanju, dok ga policajci optužuju za ubistvo i smeju mu se dok se on očajnički brani.

U jednom trenutku, policajci su čak doveli Perezovog psa u sobu za ispitivanje, pokušavajući da ga slome emocionalno. U očaju, Perez je dao lažno priznanje, a zatim je pokušao da se obesi u policijskoj stanici. Nakon 17 sati mučenja, prebačen je u bolnicu gde su mu tek tada pročitana prava.

Tri dana nakon što je smešten na psihijatrijsko odeljenje, Perez mlađi je saznao da je njegov otac živ i zdrav. U međuvremenu, policija je psa odvela u sklonište, ali je Perez uspeo da ga pronađe zahvaljujući ugrađenom čipu.

Ovaj slučaj je istakao ozbiljne probleme u metodama ispitivanja koje koristi policija, kao i važnost zaštite građanskih prava i pravilnog sprovođenja pravde.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (2)

Loading
Sveta Bg

27.05.2024 08:28

Ćuti, ima i gore. Tako naša policija ba Ćuti, ima i gore. U jednoj balkanskoj banana državi od dvojice iznudili priznanje da su zgazili pa udavili malo dete. Posle ubili od batina brata jednog od njih a majka im umrla od muke. I nikom ništa.

Markoni

27.05.2024 11:06

Koliko će tek Srbija platiti ovim mučenicima što su ih ubedili da su malu Danku baš oni ubili?