"SITUACIJA SE STABILIZOVALA" Zelenski izvestio o borbama kod Harkova, Rusi nisu uspeli jednu stvar (VIDEO)

Autor:

Svet

17.05.2024

10:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zelenski je naveo da su u oblasti Harkova izgrađene tri linije odbrane.

"SITUACIJA SE STABILIZOVALA" Zelenski izvestio o borbama kod Harkova, Rusi nisu uspeli jednu stvar (VIDEO)

Foto: printskrin/youtube/ Office of the President of Ukraine

Ruske snage su napredovale 10 kilometara u jednoj oblasti u Harkovskom regionu, ali se situacija danas "stabilizovala", izjavio je predsednik Ukrajine, Volodimir Zelenski, javlja RBC-Ukrajina.

- Danas su naše odbrambene snage stabilizovale Ruse tamo gde se nalaze. Najdublja tačka njihovog napredovanja je 10 kilometra - rekao je Zelenski novinarima, preneo je Rojters.

On je istakao da je glavni razlog koji je Rusima omogućio da pređu granicu u pravcu Harkova vezan za nedostatak sistema protivvazdušne odbrane, koji je nastao zbog dugog čekanja na pomoć partnera, preneo je Unian.net.

Prema rečima predsednika Ukrajine, u nekim oblastima Rusi uopšte nisu mogli da napreduju.

Zelenski je naveo da su u oblasti Harkova izgrađene tri linije odbrane, a Rusi još nisu ni prišli najsloženijim od njih, zaustavivši se samo na prvoj.

- Niko nije stigao do konkretne linije odbrane, glupost je to što kažu. Neprijatelj je stigao do prve linije - rekao je Zelenski.

On je naveo da je prvu i drugu liniju izgradila vojska pod stalnom vatrom, dok su treću liniju izgradile lokalne vlasti.

- Ona je najmoćnija ne zato što je bolja od vojske, već jednostavno zato što je dalje od oružja, od granata, od granatiranja - dodao je predsednik Ukrajine.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading