PAO AVION! U njemu se nalazile ČETIRI PUTNICE, sada je poznato i ima li žrtava

Autor:

Svet

01.06.2024

10:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako se navodi u saopštenju za javnost, policija će nastaviti da istražuje nesreću u saradnji sa lokalnom agencijom za civilno vazduhoplovstvo kako bi se u potpunosti utvrdile sve okolnosti

PAO AVION! U njemu se nalazile ČETIRI PUTNICE, sada je poznato i ima li žrtava

Foto: ravnateljstvo civilne zaštite MUP RH

Policija je izvršila uviđaj o padu malog aviona na ostrvu Hvar i utvrdila da se nesreća dogodila juče oko 14.15 sati na Starogradskom polju kod sportskog aerodroma prilikom sletanja sportskog aviona.

Utvrđeno je da je avionom upravljao 68-godišnji francuski državljanin, dok je putnica u avionu bila 64-godišnji francuska državljanka, saopštila je policija.

U incidentu su povređene 52-godišnja žena, žena od 62 godine i žena od 47 godina, sve nemačke državljanke, koje su se kretali makadamskim putem pored aerodroma na koji je pao avion, saopštila je hrvatska policija.

Povređen je i 64-godišnji putnik iz aviona. Sve četiri povređene osobe trenutno su na medicinskom lečenju, navodi se u saopštenju.

Kako se navodi u saopštenju za javnost, policija će nastaviti da istražuje nesreću u saradnji sa Hrvatskom agencijom za civilno vazduhoplovstvo kako bi se u potpunosti utvrdile sve okolnosti.

Inače, hrvatski vatrogasci gase požar u Klisu kod Splita koji je izbio kasno sinoć, a do sada je izgorelo oko 12 hektara niskog rastinja i borove šume, saopšteno je iz vatrogasne službe u Splitu.

Na terenu su cele noći bila 24 vatrogasca sa šest vozila, prenose mediji u Hrvatskoj.

Požar je izbio na nepristupačnom terenu u podnožju Markezine grede, navedeno je u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading