PARTIZAN SUSPENDOVAN DO 2026! Evo zašto je FIFA kaznila crno-bele, pa će OSTATI BEZ POJAČANJA

Autor:

Sport

01.06.2024

12:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Problemima u Humskoj nikad kraja, sada im je glave došao stranac, koji je odavno napustio klub.

PARTIZAN SUSPENDOVAN DO 2026! Evo zašto je FIFA kaznila crno-bele, pa će OSTATI BEZ POJAČANJA

Foto: Starsport

Fudbalski klub Partizan suočava se sa izazovima nakon što je FIFA donela odluku o zabrani registracije novih igrača tokom naredna tri prelazna roka, dakle do 2026. godine. Ova suspenzija značajno će uticati na planove kluba za buduće takmičarske sezone.

Odluka FIFA predstavlja veliki udarac za vicešampiona Srbije, ograničavajući mogućnost kluba da dovodi nove igrače i osvežava svoj tim. Sa ovom zabranom, FK Partizan će biti prinuđen da se osloni na postojeće igrače i da pažljivo planira strategiju za naredni period.

Odluka o zabrani registracije novih igrača doneta je nakon pažljive analize FIFA, koja je utvrdila određene nepravilnosti u poslovanju FK Partizan. Detalji o ovim nepravilnostima nisu još uvek javno objavljeni, ali je očigledno da su imali dovoljno uticaja da FIFA donese ovako rigoroznu kaznu.

Naime, kako prenosi Sport klub, kazna teče od 17. aprila i najverovatnije se tiče neizmirenih dugovanja bivšem prvotimcu Takumi Asanu. U konačnoj izreci, Sud za sportsku arbitražu u Lozani potvrdio je dugovanje i naložio Partizanu da isplati japanskog internacionalca i troškove postupka. Prethodno je FIFA presudila da se radi o sumi od oko 460.000 evra.

Republika

Foto: Starsport

Moraće da bude isplaćen koliko traži: Takuma Asano

 

Partizan je sličan problem imao pre dve godine. Dugovanje švajcarskom Luganu zbog transfera Filipa Holendera koštalo je crno-bele 18-mesečnom suspenzijom, takođe, izrečenom od FIFA. Klub je brzo reagovao i bez problema ušao u letnji prelazni rok 2022. Partizan je nedavno izgubio spor i sa Nemanjom Jovićem. Posle Veća za rešavanje sporova, predmet je dospeo i na Sud u Lozani.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading