"BORIĆEMO SE NOKTIMA" Netanjahu odgovorio na obustavu oružja iz SAD

Autor:

Svet

09.05.2024

20:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izrael bi mogao biti primoran da vodi "ekonomiju naouražanja", što znači da štedi municiju kako bi osigurao da ne ostane bez nje.

"BORIĆEMO SE NOKTIMA" Netanjahu odgovorio na obustavu oružja iz SAD

Foto: Tanjug/AP

Benjamin Netanjahu je poručio da će Izrael "stajati sam" ako bude morao, nakon što su SAD zapretile da će prestati da šalju oružje svom savezniku.

- Borićemo se noktima ako bude potrebno, ali imamo mnogo više od noktiju. I s tom snagom duha, uz božju pomoć, zajedno ćemo pobediti - rekao je Netanjahu.

Podsetimo, kako piše izraelski list "Izrael Hajom", u Izraelu je gnev izazvala odluka SAD da zaustavi isporuku teških bombi i Bajdenovo upozorenje da neće isporučiti toj zemlji ofanzivno oružje ako vojska krene na Rafu, na krajnjem jugu Pojasa Gaze, kako već mesecima najavljuje i gde su, kako tvrdi, poslednji bataljoni palestinskog Hamasa.

Jedan neimenovani izraelski zvaničnik je rekao da bi obustavljanje isporuke oružja iz SAD moglo primorati Izrael da izmeni operativne planove u Pojasu Gaze, preneo je javni servis Kan.

Taj zvaničnik je ocenio da bi Izrael mogao biti primoran da vodi "ekonomiju naouražanja", što znači da štedi municiju kako bi osigurao da ne ostane bez nje.

Američka administracija zaustavila je prošle nedelje pošiljku oko 3.500 bombi Izraelu zbog zabrinutosti povodom najavljene kopnene ofanzive na Rafu, preneo je Asošijeted pres pozivajući se na neimenovanog zvaničnika iz administracije.

Ratni kabinet Izraela će večeras na "sudbonosnom" sastanku s užim sastavom izraelske Vlade, zaduženim za bezbednost, odlučiti kako da nastavi borbu u Pojasu Gaze i Libanu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading