SRUŠIO SE VOJNI HELIKOPTER: Poginulo devet pripadnika vojske (VIDEO)

Autor:

Svet

30.04.2024

09:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kolumbijski predsednik, Gustavo Petro, izrazio je saučešće zbog tragičnog incidenta.

SRUŠIO SE VOJNI HELIKOPTER: Poginulo devet pripadnika vojske (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Devet pripadnika kolumbijske vojske je poginulo kada se u ponedeljak srušio helikopter u ruralnom području u severnom delu zemlje, saopštila je kolumbijska vojska.

Helikopter MI-17 ruske proizvodnje srušio se dok je dostavljao zalihe za vojnike u opštini Santa Rosa del Sur, departman Bolivar, na obali Kariba, saopštila je vojska.

U helikopteru, koji se srušio iz nepoznatog razloga, bilo je šest oficira i tri vojnika.

Odeljenje vazdušno-jurišne avijacije, koje je bilo zaduženo za helikopter, koristilo ga je za snabdevanje trupa koje vode operacije u toj oblasti.

- Danas, sa dubokim bolom, oplakujemo pogibiju posade Mi-17 EJC3395 i njegovih putnika u avionskoj nesreći koja se dogodila u opštini Arenal, na jugu Bolivara - napisale su Oružane snage Kolumbije na platformi X.

Kolumbijski predsednik, Gustavo Petro, izrazio je saučešće zbog tragičnog incidenta i istakao da su na toj teritoriji sprovedene operacije protiv trgovaca drogom iz Zalivskog klana.

Prethodno su lokalni mediji javili da su vojni izvori izvestili da je letelica izgubila komunikaciju kada se nalazila u južnoj oblasti Bolivara.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading