DRAMA U SAD: Ubijena četiri policajca u pucnjavi (VIDEO)

Autor:

Svet

30.04.2024

08:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policajci su ubijeni dok su išli osuđenom zločincu da uruče nalog za hapšenje.

DRAMA U SAD: Ubijena četiri policajca u pucnjavi (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP Photo/Nell Redmond

Četiri policajca su ubijena, a četiri su povređena u pucnjavi u gradu Šarlot, u američkoj državi Severna Karolina. Kako je saopštila policija, ubijen je i napadač.

Šef policije Šarlot-Meklenburga, Džoni Dženings, rekao je na konferenciji za novinare da su trojica ubijenih policajaca pripadnici američke operativne grupe za begunce, koju čine policajci iz različitih agencija.

- Četvrti policajac bio je Džošua Ajer, koji je šest godina služio u odeljenju Šarlot-Meklenburg - rekao je Dženings i dodao da je grad izgubio "heroje koji su samo želeli da zaštite našu zajednicu".

Policajci su ubijeni dok su išli osuđenom zločincu da uruče nalog za hapšenje.

- Došli su do kuće u kojoj se nalazio osumnjičeni, kada je počeo da puca na njih - rekao je Dženings.

Policajci su uzvratili vatru i osumnjičeni je ubijen u dvorištu ispred kuće.

Policajci su potom otvorili vatru unutar kuće. Nakon napetog sukoba, SWAT tim je pretresao kuću i priveo dvoje ljudi. Veruje se da je najmanje jedan od njih pucao na policiju.

Lokalna TV stanica WSOC-TV javila je da je njihov helikopter snimio oklopno vozilo kako prolazi kroz dvorišta i prevrće kante za reciklažu pre nego što su policajci izneli povređenu osobu iz vozila i prebacili je u kola hitne pomoći.

Pored četvorice ubijenih, Dženings je rekao da su upucana i četiri policajca iz Šarlota koji su bili na mestu zločina. Jedan je u kritičnom stanju, dok su trojica stabilno.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading