SRBIJA OSTALA BEZ HEROINE! Umrla Jelena Milenković!

Autor:

Vesti

10.05.2024

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ova hrabra žena je isticala da je borba počela onog dana kada joj je dijagnostifikovan karcinom na nosu, a nastavila se kroz godine uz snažnu podršku svoje porodice.

SRBIJA OSTALA BEZ  HEROINE! Umrla Jelena Milenković!

Foto: Printtscreen/TikTok

Nakon više od jedanaest godina hrabre borbe sa različitim oblicima karcinoma, sinoć nas je napustila Jelena Milenković (43) iz Gadžinog Hana. Tužnu vest o Jeleninoj smrti saopštio je njen suprug, ističući da je Jelena hrabro vodila bitku sa opakom bolešću.

Jelena je postala poznata javnosti u Srbiji nakon što je februara 2022. godine na društvenoj mreži TikTok objavila video podrške srpskoj reprezentaciji, istovremeno pružajući reči podrške ženama koje se bore sa karcinomom.


Jelena je četiri puta bila suočena sa dijagnozom tumora. Prvo je operisala karcinom na nosu, zatim karcinom dojke, pa karcinom grlića materice, da bi na kraju bila dijagnostikovane metastaze na kostima i jetri. Ova hrabra žena je isticala da je borba počela onog dana kada joj je dijagnostifikovan karcinom na nosu, a nastavila se kroz godine uz snažnu podršku svoje porodice.

Nikada nije klonula duhom, a snagu za borbu crpela je iz ljubavi svoje porodice. Isticala je da su joj suprug i dve ćerke bili najveća podrška, ali je takođe pronašla snagu u pomaganju drugim ženama koje su prolazile kroz slične teškoće. Bila je jedna od osnivačica udruženja "Budite uz nas" u Nišu, gde je zajedno sa svojim koleginicama pružala podršku i razmenjivala iskustva sa ženama koje se bore sa istom bolešću.

Iako teško bolesna, Jelena je učestvovala u plivanju za Časni krst na veliki pravoslavni praznik, Bogojavljanje, u Gadžinom Hanu prošlog januara. Izjavila je da je bilo važno učestvovati, a da je kupanje u ledenoj vodi preporučljivo za podizanje imuniteta. Svi koji su je poznavali ističu da je Jelena bila najhrabrija žena na svetu, divna majka i supruga.

Danas se na društvenim mrežama opraštaju njene prijateljice i rodbina, ističući da je svet izgubio hrabru borca. Jelena će biti sahranjena sutra na groblju u Gadžinom Hanu. Neka njena hrabrost i borba budu inspiracija svima koji se bore sa teškim bolestima.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading