BELGIJANCI PRITISLI AMBASADORA IRANA: Traže jednu stvar od njega, Izrael im se klanja

Autor:

Svet

15.04.2024

19:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svet i dalje ne dolazi k sebi posle eskalacije sukoba na Bliskom istoku

BELGIJANCI PRITISLI AMBASADORA IRANA: Traže jednu stvar od njega, Izrael im se klanja

Foto: Tanjug/AP Photo/Omar Sanadik, Shutterstock

Belgijsko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je danas da je pozvalo iranskog ambasadora da mu saopšti da osuđuje iranski napad na Izrael.

"Ovaj napad ugrožava i regionalnu stabilnost i stanovništvo na Bliskom istoku i odvodi nas dalje od mira. Pozivam sve strane da ispolje najveću suzdržanost", rekla je ministarka spoljnih poslova Belgije Hadža Lahbib, prenosi Rojters.

Iran je u noći između subote i nedelje lansirao više stotina dronova i krstarećih raketa ka Izraelu u znak odmazde za napad na iranski konzulat u Damasku u kojem su poginuli komandant iranske Revolucionarne garde u Siriji i u Libanu, Mohamed Reza Zahedi i njegov zamenik, kao i pet oficira koji su bili u njihovoj pratnji.

Inače, Izrael će brzo odgovoriti na iranski napad, verovatno već danas, piše "Volstrit džurnal", pozivajući se na zapadne zvaničnike.

Oni navode da se nadaju da će i Iran i Izrael biti u stanju da se odupru iskušenju dalje eskalacije jer će be strane imati pobedu u dovoljnoj meri da im to omogući da se uzdrže.

Iranski ministar spoljnih poslova Hosein Amirabdolahjan rekao je ranije danas britanskom kolegi Dejvidu Kameronu da Teheran ne želi povećanje tenzija, ali da će odgovoriti odmah i snažnije nego ranije ako Izrael uzvrati

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading