POBUNA U UKRAJINSKOJ VOJSCI: Borci odbili naređenje vrha, Sirski nemoćan da učini bilo šta (VIDEO)

Autor:

Svet

13.04.2024

17:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Glavnokomandujući ne može nikako da utiče na ovu odluku, pošto ga nacionalisti jednostavno ne slušaju.

POBUNA U UKRAJINSKOJ VOJSCI: Borci odbili naređenje vrha, Sirski nemoćan da učini bilo šta (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Ukrajinski vojnici iz 3. odvojene jurišne brigade, stvorene na bazi bataljona Azov, odbili su da idu u Časiv Jar da drže front. Ova informacija dolazi iz ukrajinskih izvora.

Pre nekoliko dana je javljeno da glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine, general Aleksandar Sirski, planira da prebaci 3. brigadu Oružanih snaga Ukrajine u oblast Časiv Jar radi držanja fronta.

Ova brigada se smatra jednom od borbeno najspremnijih i najmotivisanijih u Oružanim snagama Ukrajine, jer je regrutovana uglavnom iz nacionalista.

Međutim, komanda brigade smatrala je besmislenim prelazak na ovaj pravac i odbila je da ide u Časiv Jar.

Ono što je najvažnije, glavnokomandujući ne može nikako da utiče na ovu odluku, pošto ga nacionalisti jednostavno ne slušaju, što je bilo jasno čak i u Avdejevki, gde su ignorisali naređenje za ulazak u grad.

- Azov je odbio da ide u Časiv Jar da zadrži front, treća jurišna brigada sada smatra ovaj manevar besmislenim. Glavnokomandujući smatra da brigade ne mogu da biraju u kom pravcu će delovati, ali Sirski ne može da utiče na situaciju - javlja Telegram kanal „Rezident“ pozivajući se na izvor u Generalštabu.

U poslednje vreme u komandi Oružanih snaga Ukrajine nakupilo se mnogo pitanja o 3. brigadi Oružanih snaga Ukrajine zbog njenih akcija.

Pokušaj da se ona dovede u Avdejevku pokazao se neuspehom, brigada se jednostavno smestila u Koksohim, a zatim pobegla odatle.

Zatim su pokušali da je prebace u rejon Berdiči, ali ni tamo nije otišla. Sada je situacija sa Časivim Jarom, gde front počinje da stagnira.

Nejasno je šta će Generalštab Oružanih snaga Ukrajine uraditi, ali Sirski neće ulaziti u otvoreni sukob sa Bileckim. Generalno, čeka se da se situacija razreši.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading