PAO JOŠ JEDAN GRAD U UKRAJINI! Vijori se ruska trobojka, oglasio se i PUTIN

Autor:

Svet

20.02.2024

19:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sergej Šojgu je istakao da su podzemna utvrđenja u Avdejevki građena devet godina, što je doprinelo velikom uspehu ruske vojne operacije.

PAO JOŠ JEDAN GRAD U UKRAJINI! Vijori se ruska trobojka, oglasio se i PUTIN

Foto: Tanjug/AP/Gavriil Grigorov, Sputnik, Društvene mreže

Ruski predsednik Vladimir Putin se sastao sa ministrom odbrane Sergejom Šojguom kako bi razgovarali o vojnim dejstvima u Avdejevki. Ministar je podneo detaljan izveštaj o operaciji, ističući da je ruska vojska uspela da zauzme grad uz minimalne gubitke.

Takođe, naglasio je da su ukrajinski vojnici pobegli pre nego što su dobili komandu o povlačenju, što je Putin nazvao "bekstvom, a ne povlačenjem", prenosi RT.

Uspeh oslobađanja grada

Šojgu je istakao da su podzemna utvrđenja u Avdejevki građena devet godina, što je doprinelo velikom uspehu ruske vojne operacije. Takođe, napomenuo je da je oslobođeno 72 kvadratna kilometra teritorije, te da će operacija ući u vojne udžbenike kao primer uspešnog oslobađanja grada.

Ruski vojnici pokazali hrabrost i herojstvo

Putin je pohvalio hrabrost i herojstvo ruskih vojnika prilikom oslobađanja grada, najavivši da će biti nagrađeni za svoje podvige. Takođe, naglasio je da je ukrajinska vojska ostavila iza sebe velike količine naoružanja tokom povlačenja, uključujući i strano oružje, prenose RIA novosti.

Novi uspesi na frontu

Ministar Šojgu je takođe potvrdio da je oslobođen još jedan grad u hersonskom pravcu, ističući da su Krinki sada potpuno pod ruskom kontrolom. Putin je precizirao da je u tom gradu poraženo 3.500 ukrajinskih vojnika, te je ministru preneo informaciju o upotrebi velikih dronova sa četiri krila "baba jaga" od strane ukrajinskih trupa za snabdevanje svojih snaga.

Teškoće na frontu

Šojgu je naglasio da nije bilo lako potisnuti ukrajinske trupe, s obzirom na njihovu neprestanu artiljerijsku aktivnost sa desne obale. Takođe, istakao je da su ukrajinske snage prvi put upotrebile velike dronove za snabdevanje svojih trupa, što je predstavljalo izazov za rusku vojsku.

Ukupno gledano, sastanak između predsednika i ministra odbrane otkrio je nove detalje o vojnim operacijama u regionu, naglašavajući uspehe ruske vojske u oslobađanju gradova i suočavanju sa izazovima na frontu.

(RT/RIA novosti)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading