MAJKA MONSTRUM KRALA AUTISTIČNOM SINČIĆU UŠTEĐEVINU ZA TERAPIJU, PA GA SPISKALA NA KRPICE! Raskrinkala je SOCIJALNA radnica, evo na ŠTA se vadila pred sudom, SRAMOTA!

Autor:

Svet

20.02.2024

18:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Umesto da novac iz ušteđevine iskoristi za sina, majka monstrum ga je spiskala na taksije i vlastitu kupovinu!

MAJKA MONSTRUM KRALA AUTISTIČNOM SINČIĆU UŠTEĐEVINU ZA TERAPIJU, PA GA SPISKALA NA KRPICE! Raskrinkala je SOCIJALNA radnica, evo na ŠTA se vadila pred sudom, SRAMOTA!

Foto: shutterstock

Sud u Burnemoutu je nedavno doneo odluku o uslovnoj kazni majci Čeril Lajns (47) koja je priznala krivicu za krađu 15.000 funti ušteđevine namenjene terapiji njenog autističnog sina.

Umesto da novac iz ušteđevine iskoristi za sina, majka monstrum ga je spiskala na taksije i vlastitu kupovinu, što je izazvalo veliki bes i osudu javnosti, prenosi Index.hr.

Prevara i kajanje

Tužiteljica Rouz Burns istakla je da je Lajns preuzela brigu o sinovljevim finansijama kada se on preselio u Centar u Burnemouthu sa 18 godina. Tokom perioda od 2017. do 2020. godine, ona je podigla između 14.000 i 15.000 funti sa sinovljevog računa, što je na kraju dovelo do sumnje socijalne radnice i prijave policiji.

Lajns je priznala krivicu za prevaru putem zloupotrebe položaja, a njen advokat je istakao da se kaje zbog svojih postupaka, naglasivši da je bila u teškim finansijskim problemima zbog kojih je donela nepromišljenu odluku.

Osuda i uslovna kazna

Sud je osudio Lajns na dve godine uslovne kazne, ističući da njeno ponašanje zaslužuje prezir. Ova presuda je izazvala mnogo pažnje i kontroverzi, s obzirom na težinu situacije i posledice koje su se ticale ne samo majke, već i njenog autističnog sina koji je ostao uskraćen za potrebnu terapiju zbog ovog čina.


Ovaj slučaj je još jedan podsetnik na važnost poštovanja namenskih sredstava namijenjenih za osobe kojima je novčana pomoć preko potrebna, te na ozbiljne posledice koje takvi postupci mogu imati na njihov život.

(Index.hr)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading