DRAMATIČNO JUTRO U MOSKVI: Na svim aerodromima aktiviran plan "Tepih!"Evo šta to znači!

Autor:

Svet

21.08.2023

08:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ujutro 21. avgusta na svim moskovskim aerodromima objavljen je plan „Tepih” zbog napada ukrajinskih dronova. Svi domaći letovi su odloženi pri dolasku i odlasku, neki avioni su preusmereni u druge regione.

DRAMATIČNO JUTRO U MOSKVI: Na svim aerodromima aktiviran plan "Tepih!"Evo šta to znači!

Foto: Printscreen YT

U međuvremenu, moskovski aerodromi su vraćeni u redovan režim rada.

"Ograničenja letova uvedena su ujutru na aerodromima Vnukovo, Domodedovo, Šeremetjevo i Žukovski, a od 09.00 po moskovskom vremenu svi rade normalno, saopštila je Federalna agencija za vazdušni saobraćaj.

Ministarstvo odbrane Ruske Federacije saopštilo je da su snage PVO navodno otkrile bespilotnu letelicu iznad teritorije Moskovske oblasti, koji je oboren elektronskim ratovanjem. Izgubivši kontrolu, bespilotna letelica se srušila u naselju Pokrovske okruga Ruz. Žrtava nije bilo“.

„U 08:16 po moskovskom vremenu, osujećen je pokušaj kijevskog režima da izvede teroristički napad bespilotnom letelicom. Ukrajinska bespilotna letelica je blagovremeno otkrivena i uništena od strane PVO na teritoriji. Istarskog okruga Moskovske oblasti“, navodi se u izveštaju.

Ruski mediji navode da je protivvazdušna vatra delovala i kod Zvenigoroda u Podmoskovlju. Istovremeno bi mogao da bude pogođen još jedan dron.

Kako je gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin pojasnio na svom Telegram kanalu , dron je oboren dok je pokušavao da doleti do glavnog grada, nije bilo štete i žrtava.

Podsetimo, 6. avgusta na jednom od glavnih moskovskih aerodroma „Vnukovo” hitno je stavljen na snagu plan „Tepih”. Zbog toga je 11 letova kasnilo na polasku i 15 na dolasku.

Ranije je saopšteno da je u Moskvi 11. avgusta ujutru bilo zatvoreno nebo nad aerodromom Vnukovo, vlasti su objavile režim „Tepih”. Bio je zatvoren je i vazdušni prostor iznad aerodroma Kaluga. Kasnije su se čule eksplozije u ruskoj prestonici, kao i u Krasnohorsku u Moskovskoj oblasti.

Ukrajinska vojska redovno pokušava da udari dronovima na Moskvu i Podmoskovlje. Tako su snage PVO sprečile pokušaje udara na rusku prestonicu 19. i 20. avgusta. Sistem PVO je 18. avgusta uništio bespilotnu letelicu koja je letela za Moskvu. Njegovi fragmenti su pali u zoni Ekspocentra i oštetili fasadu paviljona. Još dva drona koja su krenula ka prestonici oborena su 10. avgusta.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading