KO JE ČUDOTVORAC DORTMUNDA TERZIĆ? Diplomirao sa srpskom legendom, supruga mu fudbalerka, a jedna fotografija budi POSEBNU EMOCIJU!

Autor: M. M.

Sport

08.05.2024

09:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener poreklom sa naših prostora ispisao istoriju.

KO JE ČUDOTVORAC DORTMUNDA TERZIĆ? Diplomirao sa srpskom legendom, supruga mu fudbalerka, a jedna fotografija budi POSEBNU EMOCIJU!

Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Borusije Dortmund prvi su finalisti Lige šampiona za sezonu 2023/24.

U konkurenciji favorizovanog Pari Sen Žermena, "milioneri" su u ova meča polufinala uspeli da slave minimalnim rezultatom, pa će se za ušati pehar boriti protiv boljeg iz dvomeča Real Madrid - Bajern (prvi meč 2:2), koji će večeras (21.00) odigrati revanš.

Jedan od najzaslužnijih za ovaj senzacionali rezultat nemačkog velikana nesumljivo je njihov trener - Edin Terzić (41). Čovek čiji je otac iz Bosne i Hercegodine, a majka iz Hrvatske, ima zaista neobičnu životnu priču. Rođen je i odrastao je u Nemačkoj, a igračka karijera svela mu se na nastupe za nekoliko niželigaških klubova. 

Trenersku karijeru je započeo upravo u Dortmundu, timu čiji je osvedočeni navijač. No, o tome nešto kasnije. Član stručnog štaba bio u nekoliko navrata, kod Jirgena Klopa je bio skaut, a u mandatu Lusijana Favra pomoćnik. Njegov uspon krenuo je 2012. kada je dobio poziv Slavena Bilića da za reprezentaciju Hrvatske radi analize na EVRO, a Bilić ga je potom poveo sa sobom u Bešiktaš i Vest Hem. Od 2018. godine vlasnik je PRO-licence za fudbalske trenere, a zanimljivo da je diplomirao zajedno sa srpskom fudbalskom legendom Nemanjom Vidićem.

Inače, prošle sezone je ostao bez titule u Bundesligi u neverovatnoj završnici, a godinu ranije osvojio je Kup sa Dortmundom. Slavni klub, podsetimo, poslednji put je igrao u finalu Lige šampiona 2013. godine (poraz od Bajerna), a interesantno da je Terzić tada bio na Vembliju, ali u ulozi navijača Borusije! Gle čuda, ove sezone finale će ponovo biti na najvećem engleskom stadionu, a nemački navijači su masovno delili Edinovu fotografiju iz kopa pred više od deceniju.

 

 

Edin Terzić je braku sa bivšom fudbalerkom Korom Velm od 2013. godine i imaju dve ćerke.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading